Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sosyetikler Coachella festivali için biletlerini hazırladı

Neden iş çıkışı kendimizi sokağa atıyoruz? Elbette fısıltı gazetesinin gündeminde neler olduğunu öğrenmek için... Kafa dağıtıyoruz, evdeki ve işteki sorunlardan kopuyoruz, bir barda veya mahalle kahvesinde magazin yapıyoruz hepimiz. Kimse bana 'Magazinle işim olmaz' demesin. Kabul edin, başka hayatları gözetlemeyi seviyoruz. O hayatlara not veriyor, onları eleştiriyor, bilmediklerimizi öğrenip şaşırıyoruz. Kafayı sıfırlamak, bir nevi kendinden uzaklaşmak iyi geliyor. Yani magazinin de faydaları var anlayacağınız. İşte İstanbul gezentilerinin magazini...

Taksi yok, aplikasyonlar çaresiz: Geçtiğimiz pazar günü, güneşi gören kendini sokağa attı. Arnavutköy-Bebek hattındaki tüm mekanlar tıka basa doluydu. Sandalyeler sokağa taştı, kaldırımda ayak üstü laflayanlar, gün boyu yürüyüş yapan sağlıklı insanlar ve ünlü-ünsüz herkes oralardaydı. Bebek'ten Nişantaşı'na dönmek istediğimde ise bir taksi bile bulamadım. Bu konuda Uber uygulaması bile çaresiz kaldı. Ekranımda koca puntolarla 'Araç yok' yazıyordu. Adeta bana 'olduğun yerde kal ve şehrin tadını çıkar' diyordu. Tüm aplikasyonlar çaresiz, trafik kilitti. Tabii bir kesim de; 'Bu havada o semtlere gidilmez, vıcık vıcık insan kaynıyordur. Ben evimdeyim' diyordu. Haklılardı çünkü şehirde tam bir gündüz partisi havası esiyordu. Keyfimize düşkün bir milletiz, kabul edin.

Kendall ile Burcu, Coachella'da: Dünyanın en havalı müzik ve sanat festivallerinden Coachella, Nisan ayının ikinci ve üçüncü haftası Kaliforniya Colorado Çölü'ndeki Indio'da gerçekleşecek. En cool ünlüler de orada olacak. Geçtiğimiz yıl Coachella'ya katılan yıldızların fotoğrafları çok özendiriciydi doğrusu. Ee bizim Türklerin de ilgisini çekti tabii. Festivalin gediklileri Leonardo DiCaprio, Katy Perry ve Kendall Jenner'a bu yıl Burcu Esmersoy ile bizim sosyeteden birçok isim eşlik edecek. Biraz bohem, biraz çingene, biraz da hipster bir havası olan festivalde; bu yıl Guns N' Roses ve Calvin Harris gibi isimler sahnede olacak. Sosyetikler, 400 dolardan başlayan konser biletlerini hazırladı. Dünyanın en pahalı festivallerinden olan Coachella'ya İstanbul'dan gidecek olanların paylaşacağı fotoğrafları merakla bekliyorum.

MARKA KAPMA YARIŞI

Ebru Gündeş konserleri ertelenir mi?: Ebru Gündeş'in eşi Reza Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının ardından, hepimiz birbirimize bu soruyu soruyoruz. Sanırsınız ki hepimiz Ebru'nun menajeriyiz! Ebru Gündeş konserlerini neden ertelesin? Başka bir yapsa, işe gitmeyecek miydi? 'Gayet profesyonel bir tavır takınıp konserlerine çıkar' diyenler de var, 'Ebru kesin Amerika'ya gider' diyenler de... Özellikle önümüzdeki hafta Kıbrıs'ta gerçekleşecek olan Doruk Kaya-Tuvana Savgı çiftinin düğününe davetli olan yüzlerce kişi, düğünde sahneye çıkacak olan Ebru Gündeş'le ilgili 'Kesin çıkıyor değil mi? İptal değildir umarım' diye birbirlerini yokluyor. Neyse ki Ebru düğünde sahneye çıkıyormuş, derin bir oh çekebilirsiniz. 'En çok daveti kim verecek?' rekabeti: Eski nesil sosyetede; ev davetleri, şık resepsiyonlar ve vakıf yemekleri modaydı. Şimdi ise işler değişti. Markaların, ünlü ve sosyetik isimlerle düzenlediği etkinliklerden sonra bu iş yayılmaya başladı. Üç-beş kişinin himayesindeki davetler, her sosyetik ismin meraklandığı bir iş dalına dönüştü ve haliyle sırayla bir markayla iş birliği yapar oldular. İşler böyle olunca da, aralarında gizli bir rekabet oluştu. 'En çok kim davet verir, en büyük markayı kim kapar?' diye gizliden gizliye kılıçlarını kuşandılar. 'Benim iş yaptığım markayı kapmış, gördün mü?' gibi konuşmalara tanık oluyorum artık. Bakalım sosyetik isimlerin rekabetine neden olan markalar, daha ne kadar bu tarz işler yapacak? Diyorum ya, bu işi yapan üç-beş kişi vardı ve yeterliydi. Şimdi neden herkes bu işe soyunmak için can atıyor ki?

Hangi mekana neden gidiyoruz?

Zuma: Görmek ve görünmek için en ideal mekan. Patronlar dünyası, oyuncular ve popüler simalar orada takılıyor.
Gizli Kalsın: 'Hafta içi gidecek başka bir yer yok. Yine 'Gizli' yaptık, yan masada oyuncular vardı' demek için.
Eden: Flamingo'nun yenilenmesi ile tekrar merak edilen bir yer oldu. Hafta sonu terasında yemek yiyen isimlerin paylaştığı fotoğraflardan sonra 'Gidip görelim, paylaşalım da geri kalmayalım' demek için.
Morini: Sosyetik kadınların zirve buluşmaları için ideal. Ellerinde alışveriş poşetleriyle, yorgunluk kahvesi içme bahanesiyle orada takılıyorlar. 'Çok sosyalim tatlım, buradan da başka bir davete gideceğim. Sen de gelsene' demek için.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA