Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Bodrum denince bu isimler akla gelir

Bodrum sezonu açıldığında reytingi yükselen ünlülerimiz var. Yaz geldi mi, şezlonglarda onların hayatları konuşuluyor, mercek altına alınıyor. Mesela Fedon, rakı-balığın yanında Ege mezelerine eşlik eden bir Bodrum müzisyeni... Zeki Müren ise Bodrum'u keşfetmemizi sağlayan isim. Beldede yerleşik hayata geçen ilk sanatçılarımızdan Akrep Nalan'ın 'Halikarnas'ta geçen yaz rastladım sana' şarkısı da Bodrum barlarının vazgeçilmeziydi. İşletmecilerden Emre Ergani'nin her yaz Bodrum'da nasıl bir beach club'a imza atacağını merak ederdik. Hatta gündüz partilerini popüler yapan ilk isim de Ergani'ydi. Şimdi Bodrum'da bu isimlerin 2016 versiyonlarına rastlıyoruz ama bayrağı teslim etmeden klasikleşenler de var tabii... İşte Bodrum denince akla gelen ilk isimler:
Maçakızı'nın sahibi Sahir Erozan... Yaz geldiğinde Sahir'in oteline akın eden ünlü arkadaşları konuşulur. Kate Moss ve Naomi Campbell ile kanka olması ve pahalı lahmacunu, gündemin değişmez konusudur. Sahir, Türkbükü'nde eskimeyen bir popülariteye sahip.
Cem Yılmaz da artık Bodrum denince akla ilk gelenler arasında. Mandarin Oriental'da sahibi olduğu milyonluk evi, plaj partilerinde localarda arz-ı endam etmesi ve selfie'nin kralı olmasıyla çok popüler... Çevresini saran genç kızlar, 'Cem, bir fotoğraf çekilebilir miyiz?' dediğinde, muzur bir bakışla 'Neden olmasın?' diye karşılık verir. Bu yaz Bodrum'da denize girerken görüntülenip ardından kendi vücudunu photoshop'layarak herkesle kafa bulan da oydu.
Pınar Altuğ için, Türkbükü açıklarındaki teknesinde yerleşik hayata geçti diyebiliriz. Çekirdek ailesiyle, yaz sonuna kadar tekneden inmiyor. Onu sadece Yalıkavak'taki mağazasında görebilirsiniz. Bodrum esnafı Pınar unvanını alan Altuğ; pike takımlarından yastığa, plaj çantalarından peştamallere kadar birçok ürün tasarlayıp satıyor. Yani Altuğ, Bodrum'da bir hayli popüler.
Nusret, sahibi olduğu restoran nedeniyle Yalıkavak-Türkbükü arasında mekik dokuyor. Yazlık şıklığı ve formda vücuduyla dikkatleri üzerine çekiyor. Sırf Nusret ile fotoğraf çektirmek için restoranına gidenler bile var. Ben de o modaya uydum ve hemen Nusret ile selfie çektim.
Nejat İşler, yaz-kış Gümüşlük'te yaşıyor. Kışın da Bodrum'u cazip kılan ve hepimize 'Bir gün biz de mi oralara göç etsek...' dedirten isim o.
Bodrum ünlüleri listesine yeni eklenen bir isim var: Tanem Sivar. Anneannesinin sahibi olduğu Türkbükü Ship a Hoy'un başına geçip sıcak ve samimi bir aile işletmesi yaratmış. Ailenin dört kadını el ele verip beach house konsepti yaratmışlar. Artık Sivar da Bodrum'un yerleşik ünlülerinden biri.

YÜKSEK GELEN HESABA ANINDA TEPKİ GÖSTERİYORUZ
Bugüne kadar birçoğumuzun sormaya çekindiği bir şeydi; 'İndirim var mı? Kampanyalarınız neler?..' Hesap ne kadarsa ödenir, hatta gelen hesaba bakmadan kredi kartı uzatılırdı. Şimdi ise hepimiz, parasının kıymetini bilen hesaplı tüketicilere dönüştük. Bodrum tatilcilerinin, yeni açılan mekanlara gidip deneyimlerini aktarırken bahsettikleri ilk şey, kaç lira hesap ödedikleri... Ya 'Hesap çok fazla geldi, bize feci geçirdiler!' diyorlar ya da 'Çok uygundu, iki kişi şu kadar liraya çıktık' deyip tam not veriyorlar. Yeme-içme konusunda çok bonkör davrananlar bile, yüksek hesap geldiğinde anında tepki gösteriyor. Hesabı ödeseler bile, mekandan çıktıktan sonra sosyal medyada fiyatların pahalılığından şikayet eden paylaşımlar yapıyorlar. Üstelik mekanlarda indirim sağlayan uygulamalar da çok popüler. Gezginler; en ünlü ve lüks mekanlarda bile, hesap öderken telefonlarına indirdikleri uygulamaların sağladığı yüzde 25-30'luk indirimlerden faydalanıyor. Tepkilerin artması, mekanların mönülerinde indirime gitmesine bile neden oluyor. Bunun son örneği; Ibiza'dan Bodrum'a gelen ünlü beach club Blue Marlin. Mekan; 200 liralık giriş ücreti, mönüsündeki 410 liralık ıstakoz ve 75 liralık kalamarla tepki çekmişti. Geçtiğimiz hafta kapılarını açan Blue Marlin, eleştirilere dayanamayıp yiyecek fiyatlarında yüzde 25 indirime gitmiş. Peki ya düzenledikleri partilerde uygulanan fiyatlar? Onda da loca ve stand fiyatlarında yüzde 50 indirim yapılmış.

ŞİMDİ TREND PLAJDA KALEMLE VÜCUT BOYAMA
Keçeli kalemle vücutların boyandığı gündüz partileri, Çeşme'den sonra Bodrum'da da gençlerin yeni takıntısı olmuş durumda. Çeşme Before Sunset'te yapılan ve ardından diğer plajlarda da rastladığım keçeli kalemle vücut boyama işi çok sevildi. Herkes birbirini boyuyor, vücutlarına manidar sloganlar yazıp çiziyor. Bu neyin kafası bilemem ama sanırım işin en zor yanı; parti sonrası duşta boyayı vücudunuzdan çıkarmak. Boyadan kurtulmak ciddi bir çaba gerektiriyor. Bir de nargile olayı var tabii... Plajda güneşlenirken, dilerseniz nargilenizi tüttürebilirsiniz. Bu da tam Dubai kafası... Nargile ve keçeli kalem olayını uygulamalı olarak görmek isterseniz, Yalıkavak'taki plajları gezebilirsiniz. Valla her ikisi de bana göre değil arkadaş; ben nerede sakin bir plaj var, onu kovalıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA