Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Ünlülerin kampında detokslandık

Bodrum'un hızlı temposuna biraz ara… Ye, iç, gez, toz, nereye kadar? Hele ki yaş 30 olunca bedenin sana 'dur Mert sakin ol' diyor. İşte o zamanlarda her yıl alışkanlık haline getirdiğim detoks merkezi Lifeco'ya kapatıyorum kendimi; hani şu Kate Moss ve Naomi Campbell'ın favorisi var ya işte o sağlıklı yaşam kampına! Daha onlar bu merkezi keşfetmeden, insanoğlu 'raw food detoks' nedir bilmezken ödem atmaya, kilo vermeye, hatta gençleşmeye geliyordum buralara. Peki ne özelliği var buraların, neden ünlüler tercih ediyor öğrenelim mi...
En son 3 Adam'ın ikilisi Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak buraya gelmişti. Hatta bir keresinde de Gupse Özay ile beraber detoks yapmıştık! Eser ile İbo ikilisi iki haftada 12 kilo vermişti… Bu merkezin olayı kilo vermek mi diye program direktörü Mirey Yuhay'ı sıkıştırıyorum. O da bu durumun farkında "Evet ilk olarak misafirlerimizin yüzde sekseni kilo vermek için geliyor ancak sonrasında çok daha fazla şeyler kazanıldığını görüyorlar ve bir çoğu öğrendiği bilgilerle yaşamlarını baştan aşağı değiştiriyor. Mesela; doğru beslenme, zihinsel ve ruhsal rahatlama, terapilerle arınma, canlanma ve enerji kazanma ve tabii ki bağışıklığın güçlenmesi. Ve günümüzde hepimizin en büyük sorunu zamana meydan okuyup genç kalma" diyor.

GENÇ KALMANIN YOLU
Mirey Yuhay, genç kalmak için dikkat etmeniz gerekenleri anlattı:
1- Temiz hava. Ara ara büyük şehirde yaşayanlar doğaya kaçsın ve doğru nefes almayı öğrenecekleri koçlarla çalışsınlar.
2- Kaliteli ve yeterli derecede su içmek. Cam şişeden suyunuzu için! Plastikten uzak durun. Mutlaka günde 2-3 litre su için! Yaşlanmak kurumaktır, susuz kalmaktır unutmayın…
3- Güneş ışığı. Saat 11'den önce veya 4'ten sonra günde 20 dakika güneşlenin.
4- Uyku ve dinlenme. Sekiz saatlik günlük uykunuzun dışında her gün yarım saat kestirin.
5- Doğru beslenme. Mümkün olduğu kadar canlı ve alkali beslenin.
6- Hareket. Günlük yaşamdaki doğal hareketlerinizi artırın. Sevdiğiniz bir spor dalına bağlanın
Detoksla vücudu toksinlerden arındırmanın arkasındaki felsefe sindirim sistemini durdurmaktır… Vücudun sindirim sistemine harcadığı vakit ve enerji detoks programında tamamen kendini yenilemek, arınmak ve canlandırmak için kullanılıyor.

EVDE DETOKS YAPILIR MI?
Unutmayın ki detoks programlarında kafein, hayvansal protein, şeker, yağ gibi ürünler bulunmaz. O yüzden dikkatli olun. Evde yapmak isteyenler, üç-dört yeşil sebzeyi ve bir-iki adet meyveyi katı meyve sıkacağı ile sıkın ve gün boyunca için. En az 1-3 gün denenebilir. Bu arada Türkiye'de de bir çok ünlü sosyetik isim evini detoks merkezine dönüştürmüş. Özel raw food şefi getirtip, infra red sauna yaptırıp ve özel koçlarla çalışıp yoga ve meditasyon yapıyorlar… Siz de bunun ufak bir versiyonunu kendiniz için geliştirebilirsiniz.

NAOMİ VE KATE'İN FAVORİSİ
Canlandırıcı vitamin, mineral, serum karışımları alarak gençliği geri getiren ve bozulmayı, kırışmayı düzelten, hem de yenileyen bir formül tercih ediyorlar. Buradaki bilimsel adı Intravenüs damar yolu uygulamaları. Antiaging, antiyorgunluk, antistres, beyin desteği, bağışıklık ve karaciğer desteği ile altı farklı karışım… Naomi ve Kate, detoksun yanı sıra ozon terapisi de alıyorlar.Gençleşme talepleri 40'dan itibaren başlıyor. Ve mucizevi bir hap yok, bütünsel bir yaklaşım gerekiyor; o yüzden birçok ünlü de kendini en az bir hafta buraya kapatıyor…
Peki ben detoks süresince neler yaptım derseniz... Hayatta denge önemlidir deyip biraz da hareketli ve aksiyonlu bir diziye sardım: Blindspot. Heyecandan yastıkları kemiriyordum. Türkbükü sahil hattında bisiklete bindim. Hafta içi sakin olan Türkbükü esnafı ile sohbet ettim. 'Ah ne olacak Yalıkavak'ın Türkbükü'nü sollaması yoksa sırada Gündoğan mı var?' Detoksa gelen diğer misafirler ile sohbet edip her gün ayrı bir hikaye dinledim. Özellikle boşanma, aile içi sorun yaşayan insanların da detoks yaptığı merkezde ruhsal olarak da iyileşenlere denk geldim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA