Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Instagram Snapchat’i kıskanmış herhalde!

Instagram'ın, Snapchat'e karşı verdiği savaş çok ilginç bir hal almaya başladı. Instagram Stories sayesinde 24 saat içerisinde silinen içerikler paylaşabiliyor tüm gününüzü yayınlayıp günlük hikayeler yaratabiliyorsunuz. Snapchat'in hayatımıza getirdiği gelip geçicilik konseptini uyarlayan Instagram'ın bu atılımına karşı bakalım Snapchat nasıl bir atakla kendisinden söz ettirecek... Buradaki asıl sorun şu: Günümüz dünyasında kalıcılık yerine geçiciliğin varsayılan özellik olması. İlginç de bir kafaya sokuyor biz teknoloji insanını. Yani kalıcı hiçbir anıya, duyguya saplanmak istemiyoruz, gelip geçici olanla mutlu oluyoruz. Bunun günlük hayatımıza etki ettiği ve bizi değiştirdiği de ortada. Nasıl mı?
Gelip geçici arkadaşlıklar kuruyoruz. Her gün başka biri ile selfie paylaşıp ne kadar kalabalık hayatlar yaşadığımızı ve popüler olduğumuzu anlatmak istiyoruz. Yine gelip geçici aşklar yaşıyoruz. Tek gecelik aşkların artışına bakar mısınız? Herkes 24 saat sonra balkabağına dönüşüyor. Her gün bir başka mekana gitmek, her seferinde başka yemek fotoğrafları, parti anlarını paylaşmak istiyoruz. Anlayacağınız kalıcı hisler, anılar önemsizleşti iyice... Kalıcılığın tadı ne olacak peki? Arşivlemeyi, naftalinlemeyi sevdiğimiz duygu ve hislerimizi biriktirdiğimiz hatıralarımız ne olacak? Silinebilir, geçici hayatlar bir noktadan sonra bize zarar verecek farkında değiliz. Tehlike yaklaşıyor, benden söylemesi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA