Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Sologamistler etrafımızı sararsa vay halimize!

Yeni bir sosyal trendden bahsedeceğim size canlarım; Sologami. Amerika ve İngiltere'de yükselişe geçen, 2016'nın son çeyreğinde patlama yaşayan; kadınların, kendisi ile evlenmek için başlattığı bir amazon trendi bu. Özellikle 30'larındaki kadınların 'İlk önce kendini sev, daha sonra evlilik yeminini kendin için et, kendi kararlarını al, ardından özgürlüğünü ve gücünü ilan et' diyerek yola çıkıp organize ettiği kocasız kutlamaların, düğünden de hiçbir farkı yok. Nedimeleriniz yanınızda, gelinliğiniz gardrobunuzda, duvağınız başucunuzda hazır durabilir. Kulağa çok narsistçe geliyor olabilir. Eee gittikçe bencilliğin dibine vurmadık mı?
Kişisel gelişimciler tüm dünyanın bizden ibaret olduğuna inandırdı. Sadece 'sen sen sen' diyerek beynimizin etini yediler... Bir yere kadar haklılardı. Ta ki ben bu akımı duyup şaşıp kalana, ipin ucu kaçana kadar! Belki onlar da haklı; o kadar çok erkek kazığı yemişler, ilişki sorunu yaşamışlar ki, çareyi kendileri ile evlenerek kendilerini sologamiye teslim etmekte bulmuşlar... Bu tip kadınlar bu akımla kendi özlerini bulduklarını ifade ediyorlar. Gerçekten ne istediklerini, eşsiz, kendinin en iyi arkadaşı olarak nasıl yaşayabileceklerini keşfediyorlarmış. Trajikomik bu akımın ve bu kadınların düğün şarkısı da Beyonce'den 'All the Single Ladies' falandır diye tahmin ediyorum. Sologamistler; iş dünyasında güçlü, 25-44 yaş arasındaki kadınlardan oluşuyormuş. Kendi aralarında bir bağları ve organizasyonları bile olduğu söyleniyor. Yakında ayaklanırlarsa şaşırmayın! Maddi özgürlüklerini ele almış, çocuk sahibi olma takıntısı olmayan profildeki bu kadınlar, hiç de evde kalma sendromuna takılmıyorlar, kafaları rahat. Bak bu durum bir tık sevindirici; birçok kızımız bugüne kadar travmatikti.
Unutmadan bu sologamistler, kendileri ile evlenmekle kalmayıp kendilerini balayına çıkarıyor ve her yıl evlilik yıl dönümlerini yakın arkadaşları ve aileleri ile beraber kutluyorlar...
Sanırım aklımızı kaçırmaya ramak kaldı. Haksız mıyım? Yoksa sen de mi sologamistsin? Yapma be! Bozma şu geleneksel halleri...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA