Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yazı askerli filmler ve stres çarkları ile geçireceğiz!

Yaz sezonunda hangi tür dizi ve filmleri izleyeceğiz? Geçen yıl akılı telefonlarıyla Pokemon avlayanlar bu yaz stresi ne ile atacak? Sahil hattındaki mekanı, evi, yalısı olanları saran korku ne? İşte son günlerde etrafımda olup bitenler; hazır mısınız?
Televizyonda hangi dizilerin popüler olduğunu bilmiyorum, pek takipte değilim; varsa yoksa yabancı dizi ve filmleri izliyorum.
Ancak bu dizi sektörü işinde de trendlere uygun senaryolaştırma süreci var elbette. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin en büyük yapım şirketlerinden birinin sahibi ile beraberdim. Kendisine "Var mı yeni proje?" diye sordum. Bu sezon, sinema ve dizi senaryolarının özellikle askeri hikayeler üzerine yoğunlaştığını söyledi. "Hiç benlik değil" deyip burun kıvırsam da halk bunu istiyormuş, ne yapalım.

Sahil hattında yürüyüşe çıkmış; Kuruçeşme-Bebek arasında hızlı adımlarla ilerliyordum.
Galatasaray Adası'nın önünden geçerken, günün erken saatlerinde adanın soldaki parçasının imara aykırı olduğu gerekçesiyle yıkıldığını görünce gözlerime inanamadım. Tarihi adada 1980 yılında da yine benzer sebeplerden her şey yıkılmış, tekrar yapılandırılmış; eskiler öyle anlatıyor. Geçtiğimiz hafta oradaydım. Adanın o bölümünde mezuniyet partileri, kutlamalar vardı, hatta 'Yazın hit mekanı burası olur' diyordum; göze geldi ah ah! En çok da merak ettiğim; Boğaziçi İmar'ın kaçak mimari karşısında aldığı kararlar ve uygulamalar.
Şimdi gözüm; kaçak kat çıkan yalı sahiplerinde ya da evlerini gece geç saatlerde gizli kapaklı yenileyenlerde. Mevzunun Galatasaray Adası ile biteceğini hiç düşünmüyorum.

2017'nin sürprizlerinden biri de bu oldu; stres çarkı. İnternetteki fırsat sitelerinin en tepesinde 10 liradan 40 liraya kadar model model, renk renk stres çarkları yer alıyor. Kimine göre yeni nesil tespih, kimine göre eğlenceli, ilaç gibi bir alet. Stres toplarına, denge bileziklerine alışmış bir toplum olarak buna da kapıldık ya, cidden inanamıyorum. Şimdi bunun da koleksiyoncuları çıkmış. Ayrıca ders esnasında öğretmenler, öğrencilerinin konsantrasyonu dağıtmasından ötürü toplatıyormuş, çocuklar için zararlıymış vs. Neyse, mevzu benlik değil ama yazayım istedim.
Köşemi bitirmeden son not; merak edenlere toplu cevap olsun. Bu sezon 10 Haziran itibari ile Bodrum Yalıkavak'tayım. Ağustos sonuna kadar Yalıkavak'ta beni bulabilir, ensemden yakalayabilirsiniz. Köşemde de bol bol Bodrum'da olup biteni okuyacaksınız. Son 10 gün şehri terk etmek için geri sayımdayım!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA