Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

3 bin Euro’ya Bodrum’dan Çeşme’ye helikopter yolculuğu

Bodrum-Çeşme arası, karayoluyla 3.5 saat sürüyor. Yol uzun, hava sıcak; klima da bir yerden sonra insanı pes ettiriyor. Unutmuşum arabayla yola çıkmanın verdiği hissi, dağa taşa bakıp düşünmeyi, yol kenarındaki lokantalarda mola vermeyi... Çeşme'den Bodrum'a karayoluyla döndüm ama gidişim pek havalıydı. Arkadaş kontenjanından helikopterle uçtum Çeşme'ye, vay be!
Son yıllarda Bodrum-Çeşme arasında gidip gelen korsan araçlar büyük para yapıyor. Yazdan en kazançlı çıkanlar onlar.
Neyse efendim, gelelim hafta sonu yaptığım Çeşme yolculuğunun detaylarına... 'Bodrum eğlencesi beni kesmiyor' diyenler, soluğu Çeşme'de alıyor. Geçtiğimiz hafta sonu ben de öyle dedim ve gerçekten Çeşme'de yok yoktu! Yıllardır o bölgede yazlıkçı kafası yaşayan arkadaşlarım, Çeşme'nin Bodrum'u solladığını söylüyor. Son yıllarda Çeşme'ye sosyetikler akın etmeye başladı. Eskiden oyuncuların tercihi olan Çeşme'de, artık daha genç ve sosyetik bir kitle var. Yine de esnafla konuştuğunuzda; hepsi çok dertli. "Daha çok insan gelsin, onlarca yeni mekan ve otel açıldı, bu kadar insan az" diyorlar. Her zaman söylerim; Bodrum ve Çeşme'de, yaz tatili 15 Temmuz'dan sonra başlar.

45 DAKİKA SÜRÜYOR
Bodrum-Çeşme arasında karayoluna tahammül edemeyen, lüksüne ve keyfine düşkün tatilciler için helikopter transferi yapılıyor. Ben de Gölköy'den helikoptere binip Alaçatı Port'un yanı başına iniş yaptım. 45 dakikalık yolculuk sırasında, gökyüzünde bir başka helikoptere denk geldik. O da Ali Ağaoğlu'na aitti... Aklıma gelmişken; Ağaoğlu bir talihsizlik yaşamış ve jet ski'de sakatlanmıştı. Kendisini Bodrum Fenix'te gördüm; keyfi yerindeydi. Nazara geldin Ali Abi, çok geçmiş olsun. Bu arada beş kişilik helikopterle seyahat etmenin fiyatı 3 bin Euro. Beş kişilik bir grup için çok da pahalı değil aslında.
Çeşme'ye iner inmez soluğu FlyInn Beach'te aldım. Kapıda kuyruk vardı; her gün 600-800 kişi bu plaja akın ediyormuş. Giriş ücretiyse 60 TL. Bodrum'daki plajların uçuk fiyatlarından sonra, bu kadar cool bir plajın giriş ücreti için 60 TL çok makul. Geçtiğimiz yıl ne kadar çok konuşulmuştu Bodrum'daki pahalı giriş ücretleri. FlyInn'deki gündüz partisinde Ayşe Hatun Önal sahnedeydi. Bu yaz yerinde duramayan Hatun'un programı çok yoğunmuş. 60'dan fazla yerde sahneye çıkacakmış. Siz de mutlaka bir yerde yakalayın Ayşe Hatun'u.



NUTELLA'LI PİDE
FlyInn'in içinde yer alan Dirty Hands'in mönüsü de çok leziz. Ellerinizi çekinmeden kirletin, kalori hesabı da yapmayın! Plajdakilerin favorisi; Nutella'lı pide. Bakınca bile insanın içi eriyor!
Biraz da Spiaggia Grande'ye bakalım... Bu yazın en çok konuşulan Alaçatı mekanlarından biri oldu. Sükseli açılış partisinin ardından bu hafta sonu konser mekanına dönüştü Spiaggia.

NAMMOS HAVASI
Ortasına kurulan dev sahne, kumların üzerindeki localar ve günbatımı keyfi...
Akşamüstünden gece yarısına kadar dans eden popüler isimler, kaç kalori yakmıştır kim bilir. Uzun zamandır bir arada görmediğim tonla eş-dost vardı etrafta. Henüz mönüsünü tadamadım ama bir ara elindeki dev şampanya şişesiyle bizi sırılsıklam yapan birinin kurbanı oldum! Dekorundan da anlaşıldığı üzere, Spiaggia Grande biraz Nammos kafası yaşatacak ve eğlencenin dozu yüksek olacak.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA