Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Japon yemeği halka indi!

Yurtdışında, özellikle Amerika'da adım başı Uzakdoğu yemekleri yapan restoranlara veya suşiciye rastlayabilirsiniz. Üstelik buralarda yemek yemek için büyük paralar da ödemiyorsunuz. Son üç yıldır özellikle İstanbul'da trend olan Japon, Çin ve Uzakdoğu restoranlarının yanına ise herkes yaklaşamıyor. Ciddi hesaplar ödeniyor.

KİŞİ BAŞI 30 YTL!
Ancak istisnai bir mekan var. Dünyaca ünlü bir restoran olup, iki kişi ortalama 30 YTL'ye çıkabileceğiniz: Beyoğlu'ndaki 'Wagamama'... 11 ülkede 80'e yakın restoranı bulunan, noodle uzmanı 'Wagamama', ülkemizde iki restoranla faaliyet gösteriyor. Şimdi itirazları duyar gibiyim, "Ben gittim, o fiyata mümkün değil." Ben ise 'Wagamama'daki kampanyalardan bahsediyorum. Neredeyse her hafta bir başka kampanya var. Özellikle İstanbul Film Festivali'ndeki kampanya büyük ilgi gördü. 'Sinema biletini göster, özel mönüden, ucuza ye' kampanyasına yoğun talep oldu. Tabii ki her gün festival yok. Ancak restoran ya tatlı ikramı, ya içecek ikramı veya bir mönü alana biri bedava şeklinde kampanyalara devam ediyor. Öğrenci kimliklerini gösterenlere yüzde 20, yüzde 30'a varan indirimler yapılıyor. İşte bunun neticesinde Taksim 'Wagamama' açıldığından beri beş bin kişinin üzerinde müşteri topladı.

TERİYAKİLİ YEMEKLER...
Restoranı öncelikli olarak turistler, konsolosluk çalışanları, üniversite ve lise öğrencileri ziyaret ediyor. Ve restoranda en çok tercih edilen yemekler de teriyakili yemekler... 'Teriyaki Steak Soba' ve 'Chicken Katsu Curry' restoranda oldukça ilgi gören yemeklerin başında geliyor. Ev yapımı 'Tavuk Sulu Ramenlerde' de ciddi artış gözleniyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA