Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SİNAN ÖZEDİNCİK

Alaçatı Lavanta İstanbullular'la buluştu

Lavanta kokusunun yanı sıra Çeşme'nin sade ve sıcak havasının hakim olduğu 'Lavanta Restaurant', Alaçatı'dan Ortaköy'e transfer oldu. Bugüne kadar hep İstanbul mekanları çeşitli şehirlerde şube açıyordu. Şimdi de Alaçatı gibi küçücük bir tatil beldesinde, yaz aylarında, 60 gün boyunca herkesin büyük beğenisini kazanan Lavanta, İstanbul'da şube açtı.

Özel pizzaları var
Mönüsünde yer alan lezzetlerin tamamı, Ege kıyılarından gelen malzemelerle yapılarak servise sunuluyor. Akdeniz yemeklerinin ağırlıklı olduğu mönüde 'Morel Mantarlı ve Bonfileli Ravioli', sekiz saat fırında pişirilen dana kaburga', Proschitto'ya sarılı dana bonfile, domates soslu kabuklu deniz ürünleri, kadayıfa sarılı karides ve sadece Ortaköy Lavanta'ya özel pizzalar dikkat çekiyor.

Sıcaklık artıyor
Lezzetli yemeklere zengin şarap çeşitleri eşlik ediyor. Günün ilk saatlerinde Ortaköy Lavanta'ya yolunuz düşer ise, Lavanta'ya özgü çeşitli omletler, tostlar, Ege'den gelen kahvaltılıklar, Çeşme reçelleri ve taze limonata keyfi sizi karşılıyor. Ortaköy'de restore edilen üç katlı bir villada İstanbullular'la buluşan mekanın bir duvarını kaplayan taş örgü ortama sıcaklık katarken, giriş bölümünde bulunan lavanta rengi bank da girer girmez içinizi ısıtıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA