Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Yeni neslin stil sahibi beyefendileri için...

Asmalımescit, Cihangir derken son yılların en trendy semti Karaköy'deyiz bu hafta. Öncesini bilmem ama benim Karaköy'le ilgili hatırladığım ilk şey; ilkokul yıllarımda babamla ilk patenlerimi almak için bu semte gitmiş olmam... Karaköy; tarihi binaları, mistik havası ve yosun kokan sokaklarıyla o küçük yaşımda bile etkilemişti beni. O günden beri Karaköy'de hem çok şey değişti, hem de hiçbir şey değişmedi desem yeridir. Semtin havası aynı hava ama Karaköy severlerin havası bin 500!
İTÜ Taşkışla Kampüsü ve Santral İstanbul'un konuşlandığı Karaköy; ilk kez 2011 yılında Antrepo 3'te gerçekleşen İstanbul Moda Haftası etkinliğinden sonra trendy semt olma yolunda hızla ilerledi. Konumu ve tarihi yapısıyla kıymeti yeni yeni anlaşılmaya başlanan semt; peş peşe açılan kafeleri ve butikleriyle de İstanbul'un en havalı noktalarından biri.

ULAŞILABİLİR STİL
Geçtiğimiz günlerde dört kişilik Küçük Ailesi olarak Karaköy sokaklarında dolaşırken, Mumhane Caddesi'nin başında bulunan bir dükkan gözüme çarptı. Adı; Bey Karaköy... Vakit kaybetmeden daldım içeri. Ceketler, mantolar, pantolonlar, gömlekler... Erkekler için hazırlanmış birbirinden şık ve sade tasarımların hangisine el atacağımı şaşırdım. Ayrıca ayakkabılar, kemerler, cüzdanlar, saatler, iPad ve laptop kılıfları gibi şahane aksesuvarlar da var mağazada.
Mağazada bir kadın olarak kendimi kaybetmişken, erkek olsaydım kesinlikle bir yığın poşetle çıkardım dışarıya! Mağazanın konsepti, Karaköy'ün mimari dokusuna ve bu bölgede vakit geçirmekten hoşlanan kitleye uygun olarak geliştirilmiş. Bu kitle genellikle moda, reklam, televizyon, mimari ve sanatsal işlerle uğraşan kişilerden oluşuyor.
Yani mağazadaki parçalar, semtin ziyaretçileriyle birebir uyuşuyor. Yalnızca üç ay önce açılmış olan dükkanın ortakları; Nil Ertürk, Ozan Ertürk ve Bulut Dur... Üçlü; sattıkları parçaları İskandinav stilinin Karaköy'ün dokusuyla buluşması olarak tanımlıyor. Satılan ürünler hem Türk, hem de çeşitli yabancı markalara ve tasarımcılara ait.
Bey Karaköy; her yerde gördüğümüz çok lüks veya düşük kaliteli mağazalardan değil. Ulaşılabilir fiyatlarla, stil sahibi erkeklere hitap ediyor. Hal böyleyken, yolunuz Karaköy'e düştüğünde mutlaka bu mağazaya uğramanız gerekiyor.
Hemen belirteyim; Bey Karaköy'de son trendleri yansıtan parçalarla değil, stil sahibi tasarımlarla karşılaşacaksınız. Biz kadınlar, stili olan erkeklere bayılırız; moda olan her şeyi giyen erkeklere değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA