Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

2015 gelinlerine alışveriş tüyoları

Kır düğünü, plaj düğünü, tekne düğünü... Bu yaz evlenmeyi düşünen kadınlar için düğün hazırlıklarına başlama vakti geldi. Gelinlik, saç ve makyaja karar vermek, ciddi bir mesai istiyor. Gelin alışverişine çıkmadan önce bu tüyolara göz atabilirsiniz. Tabii, trendlerden geri kalmıyor, yakışandan vazgeçmiyor, rahatlıktan taviz vermiyoruz...
Mekan, gelinlik seçiminde önemli bir rol oynuyor. Ancak gelinlik trendleri için genel bir şey söyleyecek olursak; prenses ya da kraliçe görünümlü gelinlerin out, doğal görünümlü gelinlerin ise in olduğu. Bu tarz sayesinde bohem ve bir o kadar da şık olabilirsiniz. Rahatlık ise en önemli nokta.
Gelinliğin içinde hareketleriniz kısıtlanıyor ve bunu dışarıya yansıtıyorsanız, trend out listesine girmiş oluyorsunuz. Öte yandan annelerimizin, anneannelerimizin fotoğraflarında gördüğümüz elbiseye benzer gelinlikler, romantik havasıyla sizi trendy gelinler listesine dahil edebilir.

DUVAKLAR GİDİYOR
Balık kesim ve straplezlerden uzak durmanızı, sade bir gösteriş içinde olmanızı öneriyorum. Kabarık kesimler trend out! İlle de tarlatan diyorsanız, A kesimli gelinliğinizin altına, en küçük numaralı tarlatandan giymeniz yerinde olabilir.
Bir gelin için en önemli aksesuvar olan duvaklar; her ne kadar zamansız trendler arasında yer alsa da, onlar da değişebiliyor. Tıpkı 2015 trendlerinde olduğu gibi... Bu sezon duvaklar gidiyor, yerine maskeler ve çiçek detaylar geliyor.
Bir tüyo: Saç aksesuvarınıza kendi dokunuşunuzu katın. Bunun için Eminönü'ne gidip dilediğiniz çeşit malzemelerden satın alarak saç aksesuvarınızı kendiniz yapabilirsiniz.
Gladyatör sandaletler; kır, plaj ya da tekne düğünleri için çok uygun ve sezonun trendleri arasında.
Mücevherde ise gelinliğin ve sizin önünüze geçmeyecek, minimal tasarımlar revaçta.
Peki hangi vücut tipine hangi gelinlik gider? Akay Gelinlik'ten Sezanur Akay öneriyor: "Bu yıl sırt dekoltesi revaçta. Ancak, gelinler hareketlerinin kısıtlanmasını istemiyorsa, aşırı sırt dekoltesi çok uygun olmayabilir. Dekoltede dantel yoğunlaştırılırsa, gelin daha rahat edecektir. Helenistik tarz, daha ince gösterir. Belden oturan ve belden sonra uçuş uçuş inen gelinlikler kişiyi tarz sahibi gösterir. Bu tip gelinlikler, her vücut şekline uyar. Bu sezon hafif kabarık ve midi boy gelinlikler de revaçta. Bu tip bir gelinlik tercih ediliyorsa, kişi uzun boylu ve ince kemikli olmalı."
Ya gelin çiçeği? MG Floral Design'dan Çiçek Tasarımcı Menderes Güneş, gelin çiçeklerinde yaprak ve dalların ön plana çıktığından, çiçeklerin ise detay olarak geri planda kaldığından bahsediyor. Ve gelin çiçeklerinin asla yapay olmaması gerektiğine dikkat çekiyor.

KIRMIZI HALIDA YİNE O TÜRK TASARIMCI

MTV Movie Awards töreninde, kırmızı halı yıldızları yine göz kamaştırıcıydı. Toni Braxton ise bol dekolteli siyah elbisesiyle dikkat çekti. Braxton'ın kıyafeti, bir Türk tasarımcıya aitti. O isim, Zeynep Erdoğan. Tasarımcıya ait bir elbiseyi, Oscar töreninde, kırmızı halı sunucusu Orly Shani de giymişti. Zeynep Erdoğan'a tekrar tebriklerimi iletiyorum.
Ünlü şarkıcı Rita Ora, Adidas için hazırladığı koleksiyonla markaya renk katmış. Özel baskılar, parlak ve renkli şeritlerden oluşan detaylarla hareketlenen koleksiyon, Rita Ora gibi çok renkli.
Lauren Conrad'ın, Kohl's için hazırladığı Minnie Mouse koleksiyonu tişortlar, elbiseler, şortlar ve jean pantolonlardan oluşuyor.
H&M'in Adriana Lima, Joan Smalls, Natasha Poly ve Doutzen Kroes'li yaz kampanyası, birbirinden renkli bikiniler, tunikler, tropik desenli uzun eteklerden oluşuyor.
Londra Moda Haftası'ndan sonra İstanbul'da moda tutkunlarıyla buluşan H by Hakaan Yıldırım 2015 ilkbahar-yaz koleksiyonu arılardan ve peteklerden ilham almış. Koleksiyonda baskın renkler; sarı, siyah ve beyaz.

TREND OUT

Tütü gelinlikler ve prenses görünüm out oldu! Ayrıca birden fazla bölgede dekolte kullanmak da öyle... Gelinliklerin altına giyilen renkli topuklu ayakkabıların modası da çoktan geçti.
Not: Düğün gününüzde, elinizde olmayan aksiliklerle kendinizi yıpratmayın. En mutlu gününüzde ayakkabınızın topuğu kırılsa, üzerinize dolu dahi yağsa bu durumu eğlenceye çevirin... En özel gününüzde her detayın tadını çıkarın.

DUMANLI MAKYAJ OUT!


Saç ve makyaj tasarımcısı Önder Tiryaki; gelin makyajında, gelinlerin sıkça tercih ettiği dumanlı göz makyajının out olduğunu söylüyor: "Ağır göz makyajı ya da koyu renk rujları bu sene kullanmıyoruz. Sağlıklı, pürüzsüz, ışıl ışıl parlayan ciltler ön planda olacak. Yoğun kirpiklerle delici bakışlar yaratmak yerine, masum bakan gözler için ten rengi göz makyajı yapıyoruz. Altın, kahve, şeftali ve bronz tonlar; makyajın ana tonları. Yapılı gibi duran saçlar, bu sezon yok. Öylesine toplanmış gibi görünen cool topuzlar, romantik örgüler ve ıslak görünümlü saçlar popüler. Kesinlikle duvak kullanmıyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA