Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Kısa boylu kadınlara stil önerileri

Yüksek bel trendi, en çok da kısa boylu kadınların işine yarıyor. Düşük bellerin modası geçtiği ve bacak boyunu kısa gösterdiği gerçeğini hatırlatarak; etek, jean ya da kumaş pantolon seçimlerinizde, yüksek belli kalıplara yönelmenizi öneririm. Sezon başında, ilk kez stil ikonu olan Kendall Jenner'ın üzerinde gördüğüm yüksek belli, bol kesim pantolona aşık olduğumu söyleyebilirim.

MİDİ BOYDAN KAÇININ

Biliyoruz ki; minilerin modası geçti. Ancak her trendin takipçisi olmak sizi stil sahibi yapmaz. Özellikle de vücudunuz için uygun değilse; hiç gerek yok. Midi boy trendini göz ardı edin; şort, etek ve elbise tercihlerinizi mini boy olanlardan yana kullanın.

UZUN ELBİSE GİYİN

'Kısa boya uzun elbise gitmez' yanılgısına düşmeyin. Platform topuklar ya da rahat edebileceğiniz topuklu ayakkabılarla maksi elbise kombini, sizi olduğunuzdan uzun ve ince gösterecektir. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken şey, ayakkabınızın görünmemesi olacak. Ayrıca, maksi elbise tercihinizi oversized formlu olanlardan yana kullanırsanız, hem trendy görünecek, hem de fazlalıklarınızı gizlemiş olacaksınız.

DESEN KULLANIMI

Desenlerden uzak durmaya çalışın. Özellikle de kilo sorunu olan bir bölgeniz varsa, desen sizi olduğunuzdan şişman ve çoğunlukla da şikayetçi olduğunuz bölgeyi daha kısa gösterecektir. Ancak ille de desen diyorsanız, o zaman küçük desenlere ve boyuna çizgililere yönelmelisiniz. Bence, tamamen düz renk, hatta alt ve üstte iki parçanın da aynı tonda olması isabetli olacak.

AYAKKABIDA NUDE TONLAR

Ayakkabının bittiği yer, boyunuzu kestiği yerdir. Tercihinizi, ister bilekten bağlamalı, ister babet formlu olsun, çıplak teniniz üzerine giyeceğiniz nude tondaki ayakkabılardan yana kullanırsanız, boyunuzu kesmemiş, bacaklarınızı olduğundan daha uzun göstermiş olacaksınız.

TAZE TAZE

Nicholas Kirkwood'un eski asistanı Sophia Webster, ayakkabı tasarım dünyasına yepyeni tasarımlarıyla neşe katmaya devam ediyor. Sektörün en parlak yıldızlarından olan Sophia Webster bu sefer, küçük kızların en sevdiği karakterlerden olan Barbie'yi büyükler için yeniden yorumlamış. Çocukluk rüyalarından vazgeçmeyenler; şimdi onları giyme zamanı!
Dior'un 2015 sonbahar makyaj koleksiyonu Cosmopolite, şehir hayatını ve sonbaharın renklerini bir araya getirmiş. Koleksiyon, Dior'un Kreatif ve İmaj Direktörü Peter Philips'a ait. Bakalım satışları nasıl olacak?

STİL ZOOM

VİCTORİA BECKHAM

Türk standartlarına göre orta boy sayılabilecek, 1.63 cm. boyundaki Victoria Beckham, proporsiyonuna göre nasıl giyinmesi gerektiğini iyi biliyor. İşi de bu ya... Beckham, maskülen ve feminen stilleri birbiriyle harmanlamayı çok seviyor ve bu konuda başarılı da oluyor. Ancak, alternatifsiz giydiği ince ve yüksek topuklu ayakkabılarıyla alakalı çokça eleştiri aldığını hatırlatmak isterim. Ancak, son dönemde ince topuk yerine, dolguları tercih etmesi hem sağlığı, hem de rahatlığı açısından doğru olmuş. Tabii tercihi genellikle trendlerle ilişkili oluyor. Stil Zoom'a konu olan stiline diyecek yok. Tek eleştiri, boyuna oranla, midi boy tercihiyle alakalı. Üzerindekilere gelecek olursak; elbisesi Victoria Beckham Resort 2016 koleksiyonuna ait. 14 santimlik dolgu topuklu ayakkabıları ise Lanvin. Fiyatı bin 800 lira.

TREND OUT

Straplez elbiseleri çok seviyor olduğunuzu biliyorum ama trend out listesine girdiğini üzülerek bildiriyorum.
Beş parmağa beş yüzük; trend out! Aksesuvar trendlerinin sadeşleşme yolunda olduğunu ise sevinçle bildiririm!
Üzerinize elbise giymişçesine doladığınız şallar, çoktan mazi oldu; bilginize.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA