Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Maskülen kadınlar toplansın!

Yere sağlam adımlarla basan, hedef odaklı, hayatı ciddiye alan kadınların tarzıdır, maskülen stil...
Erkeksi tarzları, elbette seksi görünmelerine engel değildir, aksine stil detaylarında vamp kadın sinyallerini görebilirsiniz. Cool duruş, bu stilin ana ögesidir. Maskülen tarzı benimseyenler, 'Seksi görünmeye ihtiyacım yok; ben zaten seksiyim' havasındaki çok çekici kadınlardır aslında. Eğer siz de vamp tarafınızı bastıra bastıra göstermeye ihtiyaç duymayan, sonsuz özgüvenli o kadınlardansanız, bu sezon trendler sizden yana. Maskülen stile dair alışveriş tüyolarıma bir göz atın:

MONOKROM KLASİĞİ: Maskülen stilin en çok kullanılan renk kombinasyonu; siyah-beyaz, yani monokromdur. Beyaz gömlek, bu stilin vazgeçilmez bir parçası. Geçtiğimiz yıl popüler olan eğlenceli papyonlardan sonra, bu sezon yakalarda kurdelalar ve kravatlar ön planda. Bu stile biraz romantizm katmak isteyenler, yakasına kurdela bağlayabilir; işi ciddiye bindirmek isteyenler ise kravatları tercih edebilir.

HANGİ PANTOLON?: Bu sezon duble paçalarla 80'lerin sonlarına ışınlanıyor, pilili modelleri ise sıkça tercih ediyoruz. Duble paça ve pilili pantolonları sevmeyenler, diğer trendlere ayak uydurabilir. Kısa paça veya İspanyol fark etmez; trendy görünmek istiyorsanız, yüksek belli pantolonları tercih edin.

AYAKKABI ÖNEMLİ: Oxford ayakkabılarda, tercihinizi dolgu tabanlı modellerden yana kullanırsanız, daha uzun boylu görünebilirsiniz. Düz tabanlı modeller ise her zaman moda. Ayakkabınızı birkaç sezon giymek istiyorsanız, düz tabanlı olanlara yatırım yapabilirsiniz. Ayrıca çok seksi bir ayakkabıyla vamp tarafınızı ortaya çıkarabilir ve maskülen stilinizi renklendirebilirsiniz.

VURGULU ÇANTALAR: Maskülen stilde salaş formlu çantalardan kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. İster sırt, ister omuz çantası olsun; hatları mutlaka vurgulu olsun.

LÜKS MÜ, SERSERİ Mİ? Gömleğinizin üzerine kumaş ceket giyerek ya da bol kesimli trendy bir manto tercih ederek uyumu yakalayabilirsiniz.
Ancak ben motosikletçi stili deri ceketleri ya da tüylü mantoları da göz önünde bulundurmanızı öneririm. Bu parçalarla, maskülen havanıza farklı notalar katabilirsiniz.
Bu sezon hemen hemen her markada deri ceketleri, tüylü manto ve yelekleri bulabilirsiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA