Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Şık kadınların yeni tarzı: Grunge stil

'My girl, tell me where did you sleep last night?' desem, 90'ların grunge tarzını benimseyenler, Kurt Cobain'in bu şarkı sözlerini hemen tamamlayacaktır. Ve işte, bu akımın tutkunları için sevindirici bir haber: 90'lara damgasını vuran, dönemin grunge müzik gruplarının yarattıkları stil akımı 'grunge stil', birkaç sezondur hayatımıza yavaş yavaş girme yolundaydı. Tam da içerisinde olduğumuz bu dönemde ise tüm moda trendlerini geride bıraktı; hayatımızın merkezine yerleşti. İşte grunge stilin ana ögeleri...

GEVŞEK HIRKALAR
Grunge stilin temasında depresyon var! Özellikle de hırkalara fena sarmış. Gevşek hırkanıza sarılıyor, elinize de uyku açan bir fincan sert kahve alıyorsunuz ve stilin hakkını böylece vermiş oluyorsunuz. Tabii dönem değişti; artık depresyondan çıkıyor, maskülen dokunuşlarla daha güçlü bir havaya bürünüyorsunuz. Bol kesimlerden taviz vermiyor ancak, daha şık bir salaşlığa bürünüyorsunuz. Bol kesimli, uzun, maskülen havadaki ceketler dönemin grunge stili için iyi bir örnek olabilir. Ayrıca ceket görünümlü, kumaşı yumuşak dokulu hırkalar da doğru tercih olacaktır. Kahve mi? O vazgeçilmez!

AYAKKABI
Grunge stilin diğer bir tamamlayıcı ögesi bol ve yırtık jeanler. Tabii konumuza şıklık dahil olmuşsa; yine bol kesimlerden vazgeçmiyor, ancak dokuma kumaşlara doğru yöneliyorsunuz. 'Uzun ceket ya da hırkanın altına kısa bir şeyler giymeliyim' olayını tamamen unutuyor, ayakkabılarınızı örtecek uzunlukta bir pantolonla işi bitiriyorsunuz. Ayakkabı seçiminde militer tasarımlar doğru tercih olacaktır. Ancak gece şıklığını yakalamak için stilettolardan yardım alabilirsiniz.

TÜYLÜ YELEKLER
Grunge'ın ruhunda lüks, hiçbir zaman olmadı. Hatta birbirinden zıt iki farklı olgu da diyebiliriz. Ancak 'uyumsuzluğun uyumu' akımına kendimizi kaptırmışken, iki akımı birbirine karıştırmak isabetli olabilir. Bu dönemde, kürk yelek ya da mantolarla grunge stilinizi harmanlayın derim!

TOPLU SAÇLAR
Grunge stilde, en önemli detaylardan biri saç stili. Asla kuaförden çıkmış gibi görünmemelisiniz. Hatta yataktan yeni kalkmış gibi dağınık saçlarla sokağa çıkmak çok uygun olacak. Saçlarınızı hafifçe toplayabilir, kulak arkası yapabilir, gevşekçe örebilir ya da tepeden yarım bir topuz yapabilirsiniz.

STİLL ZOOM

Grunge ve punk tarzı bir arada

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir davette objektiflere konu olan Biricik Suden Alanson'un stili yine dikkatimi çekti. Kadının duruşunu ve stilini oldum olası, çok beğenirim. Bence Türkiye'nin en stil sahibi kadınlarından biri o. Grunge tarzına, kumaş seçimleriyle lüks hava katarken, hafif bir punk havası verdiği saçlarıyla da stile yeni bir heyecan katmış. Üzerindekileri nereden satın aldığına gelecek olursak... Pantolon ve ceket: Misophonia. Tişört: John Varvatos. Ayakkabılar: Jimmy Choo. Mücevherler: Avadis, Cluch, Bvlgari.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA