Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Kışın abarttıkça güzelleştik

2015-16 sonbahar ve kış trendlerini yavaş yavaş geride bıraktığımız şu günlerde, ardıma dönüp bakıyorum da; ne kadar da abartmışız! Yalnız, bu abartma gözümüze hiç de fazla gelmemiş. Geceyi gündüze karıştırmışız, karlı sokaklara plaj niyetiyle çıkmışız ama hiç de tepki almamışız. Yani abarttıkça güzelleşmiş, tarzımıza tarz katmışız aslında. Bakın neler giymişiz de caddelerin tozunu attırmışız... Her ne kadar ardımızda bıraktık desem de, aslında 2016-17 sonbahar ve kışında da bu trendlerin etkisi altında olacağız. Bakalım daha neleri abartacağız...

KÜRKLERDEKİ DEĞİŞİM
Kürk, önceleri bir gece gezmesi detayıydı. Sizi zengin gösterirdi, bir anda ortamın havalısı olup çıkardınız ama şimdi iş değişti. Geçtiğimiz sezon kürkleri ayakkabıda, çantada, aksesuvarda ve son olarak da tırnaklarda gördük.
Beni en çok şaşırtan, parkaların üzerindeki duruşu oldu. Yılların salaş parkaları; rengarenk, kocaman, gösterişli kürklerle harmanlandı ama bu kimseye garip gelmedi. Lüks ve salaş görünümün birbirini ancak bu kadar iyi tamamlayabileceğine şahit olduk. Bence bu akım devam etmeli...

UZUN ÇİZMELER
Çizmelerin boyu, daha önce hiç bu kadar ileriye gitmemişti.
Mini şortunuzun bacak dekoltesini kapatacak seviyede uzayan çizmelerin bu abartılı görünümünü, neredeyse tüm kadınlar çok sevdi. Ayrıca bu çizmeler birkaç sezon daha giyilecekler.

YIRTIK JEANLER

Yırtık jean'in genç işi olduğunu da kim söyledi? Kimin sözüyse, geri alsın lütfen! Bu sezon, yırtık jean'ler yaş sınırı olmaksızın herkesin üstündeydi.
Ayrıca yırtıkları da öyle böyle değil, bacak dekoltesi niteliğindeydi.
Yüksek belli parçaların üzerinde hayat bulan, beli göğüs altına kadar açıkta bırakan bluzları tüm kadınlar olarak çok sevdik.
Püsküller dönem dönem hayatımıza girdi ama püskülleri hiç bu kadar uzun, hiç bu kadar yoğun halde görmemiştik. Cekette, pantolonda, ayakkabıda, çantada...
Plaj şapkalarının kalıpları kışlık materyallerle birleşti ve plajı, karlı sokaklara taşıdık. Ayrıca, daha çok çocukların kullandığı kocaman ponponlu, hatta iki kulaklı eğlenceli tasarımlarla, şapka olayını da en çok bu sezon abarttık!

BEYAZLARA BÜRÜNDÜK
Bu kışın en abartılı trendlerinden bir diğeri de, tepeden tırnağa beyaz giymekti.
Sade ve şık görünümü, en kestirme yoldan yakaladığımız bembeyaz giyinmek trendi, yine en çok sevilen trendler arasında olmaya devam edecek.
Önceki dönemlerde daha çok gece çantası olarak kullanılan mini boy çantalar; bavul ve çuval çantalara çalım atarak hem gece, hem de gündüz kullanılarak kombinasyonlardaki en önemli detay oldu.
Tamamen jean giyinme trendinden sonra, tamamen deri giyinme trendi girdi hayatımıza...
Aynı ya da başka başka renklerledeki birden fazla deri parçayla; hem gündüz dikkat çektik, hem de gecenin en serseri yıldızı olduk.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA