Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Gece elbiseleri yerini smokinlere bıraktı

Boyfriend jeanler, oversize gömlekler, papyonlar, kravatlar, Oxford ayakkabılar derken; maskülen görünümün çabasız şıklığı, hayatımızın parçası haline geldi. Erkeksi tasarımları küçük feminen detaylarla harmanlamak; hem , hem de günlük hayatta artık birçok kadının uyguladığı bir stil. Hatta yalnızca günlük hayatta değil, çok özel davetlerde bile ceket-pantolon takım veya smokin giymiş kadınlar görmeye başladık. Bu maskülen parçalar; bol dekolteli, romantik uzun elbiselerin tahtını sallamaya başladı. Bu konu aslında trend olmaktan çıktı; yaz-kış popülerliğini koruyan bir stil haline geldi. Kadınlar maskülen görünümden sıkılıp vaz mı geçecek ya da bu tarzı sonsuza kadar hayatlarına dahil mi edecek, bunu göreceğiz. Birkaç sezondur dünyaca ünlü birçok marka, koleksiyonlarında maskülen parçalara yer veriyor. Bu trende Türk markaları da dahil oldu elbette. Mesela son dönemde haute couture tasarımlarıyla tanınan Siren Ertan, Damat için kadın ve erkek smokinleri tasarladı. Bir başka erkek giyim markası Abbate de kadınlara özel gömlekler ve gömlek kumaşından bluzlar hazırladı. Yani ulaşılabilir fiyatlardaki erkek markalarının da artık bu işin içine girdiğini söyleyebiliriz.

NASIL KOMBİNLENİR?
Gelelim maskülen stilde nasıl kombinler yaratabileceğinize... Bence tamamen erkek gibi görünmek yerine, işin içine biraz feminenlik ya da eğlence katmakta yarar var. Mesela ceket-pantolon takımınızın içine düz bir tişört giyebilirsiniz. O tişörtün üzerine, kolye yerine desenli bir papyon takarak görünümünüze eğlenceli ve sportif bir hava katabilirsiniz. Yakanıza iliştireceğiniz büyük bir fiyonk da, takımınızın havasını anında değiştirebilir. Hakim yaka bir gömleğin içine tasma şeklinde inci bir kolye takarak maskülen havanıza romantik bir dokunuş katmış olursunuz. Ayrıca maskülen formlu ayakkabılar yerine babet tercih ederek, romantik havanızı vurgulayabilirsiniz. Bir takımın altına stiletto giyerek de daha vamp görünebilirsiniz. Ciddiyetin hakim olduğu maskülen stile, spor ayakkabılarla sportiflik katmak mümkün. Çantalara da büyük iş düşüyor tabii... Bu stilde bavul çantalarınızı bir süreliğine unutmanız gerekiyor. Onun yerine el veya omuz çantası tercih ederek, daha şık ve yumuşak bir görünüm yakalamak mümkün. Bavul tipi çantaların ciddi görünümünüze daha fazla ciddiyet katacağını unutmayın. Sırt çantaları ise, bu çabasız şıklığınızı özgürlüğe kavuşturmak için en ideal tercih. O halde şimdi çantanızı alıp yollara düşme vakti!

TAZE TAZE
İçinde çiçek olan ruj gördünüz mü hiç? Kozmetiği sanatla birleştiren Çin merkezli Kailijumei markası, ten rengine göre değişen ve çiçeklerden ilham alan bir ruj koleksiyonu yapmış. Rujların tanesi, 30 dolar. Dudaklarında farklılık isteyenler deneyebilir.
Bella Hadid, koyu kahverengi saçlarını sarıya boyatmış, uçlarını da şeker pembe ombreyle renklendirmiş. Hadid, bu saç rengini özel bir çekim için yaptırmış. Islak görünümlü dağınık saçlarıyla adeta yılın trendlerini işaret ediyor.
Kendall Jenner, bir kez daha Marc Jacobs'ın kampanya yüzü oldu. Markanın sonbahar/ kış koleksiyonu için; Marilyn Manson, Courtney Love ve Juno Temple ile birlikte David Sims'in objektifine poz veren Jenner, yine çok iddialı. Kendall, tam anlamıyla gotik bir havaya bürünmüş.

STİL ZOOM
Onun için bir stil ikonu diyemeyiz ancak Gwyneth Paltrow, Hollywood'un en güzel sarışınlarından biri. Bu kombininde tercih ettiği kırmızı renk; ten ve saç rengine çok yakışmış. Ceketindeki fırfır detaylarıyla takımının ciddi havasını bozmuş, stilettolarıyla ise görünümüne feminen bir yorum katmış. Her ortama uygun stiliyle gayet şık görünüyor. Paltrow'un Gucci takımının fiyatına gelecek olursak... Pantolon 790, ceketi ise 1.590 Euro. Uygun fiyatlı benzerlerini birçok markada bulabilirsiniz. Kırmızı ve beyaz takımlar, Damat'ta 1.650 TL.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA