Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖZLEM YILMAZ KÜÇÜK

Sezonun trendi kadifelerle hem seksi hem romantik olun

Bu sezon, kadifenin yumuşak dokusunu hiç olmadığı kadar tenimizde hissediyoruz. Ünlülerin de hem gece davetlerinde, hem de günlük hayatlarında sıklıkla kullandığı kadife parçalar; lüks ve ulaşılabilir fiyatlı markaların hemen hepsinin koleksiyonunda var.

FARKLI KOMBİNLER
Görünüme naif bir hava katan, dokunma isteğini artıran kadifeler, stilde zarafeti vurguluyor. Pantolon ya da etek-ceket takımlarda, gece elbiselerinde özellikle tercih edilen kadifelerin mat olanlarının yanı sıra, parlak olanları da var. Vücudu saran modeller, hem zarif, hem de seksi görünmenizi sağlarken, aynı zamanda kişiye romantik bir hava da katıyor. Yani kadife bir parça sizi, gecenin hem göz alıcı kadını, hem de trendy olanı yapıyor. Unutmadan, kadife yalnızca kadın giyiminde değil, erkek ve çocuk tasarımlarında da oldukça revaçta. Tabii, kadife materyalli bir parçayı, yalnızca gece kıyafetleriyle bağdaştırmamak gerekiyor. Gündüz de giyebileceğiniz mat ya da parlak dokulu kadife parçalar; bluz, bol paçalı pantolon, etek, palto ve daha birçok stil elemanı olarak karşımıza çıkıyor. Parlak kadife, bol paçalı bir pantolonu, aynı renk tonunda ve dokusunda olmak şartıyla, bir büstiyer ya da gömlekle tamamlayabilir; gece katılacağınız herhangi bir davet için uygun görünebilirsiniz. Gündüz ise, tek bir yerde kullandığınız parlak kadifenizi, farklı materyaldeki abartısız bir parçayla tamamlayabilirsiniz. Kadife, kendini çok fazla gösteren bir kumaş olduğundan, onu dengelemek adına parlak değil, mat parçalara yönelmekte fayda var. Rugan yerine mat deri ve güderiler doğru seçimler olabilir. Ceket-pantolon takımlarında özellikle içe giyilecek parça tişört ya da ince boğazlı gibi sade ve basic bir parça olmalı. Geçtiğimiz sezonun favori trendlerinden olan eşofmanlarla da bir araya gelen kadife, beli lastikli pantolonlar ve ceket takımlarla öne çıkıyor.

KADİFE ÇANTALAR
Ayakkabı konusunda da kadifeler göz dolduruyor. Mesela, kadife bir ankle ya da diz üstü çizme, alımınıza alım katacak, bilekten bağlı kadife botunuzla ise oldukça zarif görüneceksiniz. Ayrıca, kadife bir babet ya da Mary Jane ayakkabınızla hem çok şık, hem de romantik görüneceksiniz. Kadife çantalar, kadife detaylı choker'lar, yani kadife olan her şey hit! Anna Sui'nin dantel detaylı kadife elbisesi ise bence muhteşem!

STİL ZOOM
Eva Herzigova, eşofman havasındaki Alberta Ferretti kadife takımıyla trendin hakkını vermiş gibi görünüyor. Blake Lively sarının enerjisiyle birleşen fırfır detaylı, romantik formlu, Valentino imzalı kadife elbisesiyle, her zamanki gibi çok zarif. Gri Haider Ackermann eteğini, siyah bir bluz ile kombinleyen Hailey Baldwin, diz üstü siyah kadife çizmeleri, yeşil, kadife Haider Ackermann kabanı ve aynalı Linda Farrow güneş gözlükleri ile seksi ve cool bir hava yakalamış.

TAZE TAZE
Geçen sene BalmainxH&M koleksiyonunun aksiyon dolu satışını hatırlayanlar var mı? Bence, kimse unutmadı! İşte yeni bir iş birliği daha geliyor. H&M, bu sene de Fransız moda evi Kenzo ile birlikte bir KenzoxH&M koleksiyonu hazırladı. Birkaç gün önce gerçekleşen koleksiyon lansmanında, tüm parçaları inceledim. Tek kelimeyle çok iyi! Uzun zamandır beni heyecanlandıran bir koleksiyon olmamıştı. 3 Kasım itibariyle mağazalarda olacak olan koleksiyonu merakla bekleyenlere, H&M internet sitesinde modellerin sergilendiği haberini de vereyim...
Size yine gururumuzu okşayan bir haber vereyim. Bir Türk mücevher tasarımcı olan Zeynep Alpay; 5 Kasım-31 Aralık tarihleri arasında, daha önce Karen Smith, Helen Ruth gibi dünyaca ünlü markaların koleksiyonlarının sergilendiği, İskoçya'nın Glasgow şehrindeki Leiper Sanat Galerisi'nde koleksiyonunu sergileyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA