Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Hiç inandırıcı değilsiniz

Şöyle bir adet çıktı.
Abartma, göze sokma adeti. Hani en kaba örnekle beraber olduğu kadın sayısını sağda solda anlatmaya doyamayan ve esasen bir halt yiyememiş erkekler vardır ya, aynı kafa. Bu adetin bende yarattığı aynı tesir.
Özellikle Instagram'da yapılıyor.
Söz konusu kişi ünlüyse, konu itinayla röportajlara taşınıyor: 'Çok çalışıyoruz biz', 'Gecenin kaçı hâlâ setteyiz, stüdyodayız, üstün insanız biz', 'Bir arılar, bir biz...' Yahu kardeşim; anladık çalışıyorsunuz da, biz de bütün gün Bebek Parkı'nda geviş getirmiyoruz yani. Herkes yorgun, herkesin kafası dolu, herkes çalışıyor.
Bir de bunun 'Ben aştım, erdim, yerden yükseldim' versiyonları var.
Özellikle ünlü kadınlarımız Instagram fotoğrafları altına özlü sözler, uzun uzun çektikleri sıkıntıları anlatan satırlar döşeniyorlar.
Mutlaka laf dönüyor dolaşıyor Allah'a, Mevlana'ya, meleklere, evrene, ilahi adalete bağlanıyor.
Fotoğrafa çift tıkla ekranına nur insin...
Tövbe ya! İki satır özlü söz okuyup gurulaştığını sanmak ne acayip. Üç kitapla mükemmel insan olunuyor sanki. Hepsi bir öğretmen, hepsi bir ermiş kişilik, hepsi kutsal zihin. Ee sen de başkalarına sallıyorsun, kin kusuyorsun, nerede senin 'üstün sevgin', nerede törpülediğin 'egon'?
Bir de çocuklarla, sevgiliyle falan 'biz çok mutluyuz, en mutluyuz, kusursuzuz' fotoğrafları ve foto altı notları var ki...
Allah daha da mutlu etsin inşallah diyorum ama çoğu öyle sahte kokuyor, öyle zorlama biçimde göze sokuluyor ki hiçbirine inanmıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA