Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Modern, bencil ve umursamaz insan n'aber?

Allah içimi biliyor ya; sıkıcı, şikayetçi, yüzü her yıl biraz daha ekşiyen bir insan olmak istemiyorum. Ve fakat tamamen masumum; çünkü neşeye, gırgıra, şamataya, yüzde şapşal bir gülümsemeyle salınmaya tesis yok.
Bireysellik gözümüze sokula sokula, göklere çıkarıla çıkarıla iyice ayarlarımız bozuldu, içimiz çıktı galiba.
Kimsenin kimseyi salladığı yok, net. Özgürlüğü hırçınlıkla, modernliği aldırmazlıkla karıştırıyoruz.
Diğerlerinin haklarına saygı tabii ki yok. Aaa, yıl 2015 şaka mısınız? Söz konusu olan ve geçerlilikte liste başına oturan tek bi'şey var; kişinin paşa gönlü.
Geçen hafta Bandırma-Yenikapı hızlı feribotundayım. Evime dönmenin coşkusunu yol yorgunluğuyla çalkalamaktayım. Koltuğuma yerleşmiş sabahtan alıp feribota sakladığım gazeteleri okumaya çalışıyorum.
Evet, çalışıyorum çünkü böyle bir ortamda gazete okumaya ancak 'çalışabilirsiniz'. Arka bölümdeki iki yaşındaki bebek avaz avaz bağırıyor. Yok ağlamıyor, onunkisi tamamen şımarıklık, bebek işte, ağlar da bağırır da. Neyse.

AİLE TERBİYESİNE NE OLDU?

Sol önde 50'li yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim bir kadın yolcu dizüstü bilgisayarını açmış heyecanla dizi izliyor. Tabii biz de izliyoruz çünkü kendisi kulaklık takmıyor, sesi sonuna kadar açmış, takılıyor. Acaba biz izlemek, dinlemek, bu diziyle hırpalanmak istiyor muyuz?
Sağ çaprazdaki genç kadın bağıra bağıra telefonla konuşuyor. Gündemi pek yoğun. Göz göze gelsek araya girip akıl vereceğim yani; "Kapa kapa, aman boş ver kızım ya, ne derse desin."
Merdiven tarafında çocuklar koşturuyor, kavga ediyor, birbirlerini itiyor, ağlıyor... İstekler havalarda uçuşuyor. Anne- babaları dönüp de bakmıyor. Öyle bir tınlamama hali, öyle bir 'amaaan bana ne' tavrı. Sanırsınız evlerinin bahçesi.
Karşımda oturan delikanlı cep telefonundan oyun oynuyor. Tabii ki sesi açık.
Nasıl bir kaosun içindeyiz anlatılmaz, yaşanır.
Kimse kimseyi iplemez mi, kimse kimsenin huzurunu bozmaya çekinmez mi, kimse kimseyi düşünmez mi?
Aile terbiyesi, utanma, sıkılma, ince düşünce, saygı, toplum içi hareketlere özen gibi vaziyetlere ne oldu acaba?
Alın size bencilliğinin ve umursamazlığının zirvesinde Türk malı modern insan, tepe tepe kullanın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA