Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Sosyal sorumluluk mu sorunluluk mu?

Magazin hafızası böyle bi'şey. Sor bana 'İki gün önce ne yedin?' diye, düşün düşün bulamam. Ama sor bana 'Kim kimi tokatladı?' (Ne dedin seeen?), 'Kim nasıl bir saçmalığa imza attı?', 'Kim ne olay çıkarttı?' hatırlıyorum işte.
Bkz: Hafızada mesleki deformasyon.
İki gün önce GÜNAYDIN'da haberi vardı; Murat Kurşun isimli türkücü, fantezi müzikçi arkadaş sosyal sorumluluk adına ne varsa aynı potada toplayıp eritmek suretiyle bir klip çekmiş. Klibin senaryosunu kendi yazmış, kendi yönetmiş.

KLİPTE YOK YOK
Şarkının adı 'Beni Yordun Hayat' (Hayat bu, yorar mı yorar). Klipte parmak basılmamış konu yok. Kadına şiddet var, sokak çocukları var, cezaevindeki mahkumlar var, engelli vatandaşlar var...
Hal böyleyken benim de hafızamda ta 2007 senesinden bir görüntü var. Murat Kurşun, türkücü Ceylan'dan boşanmıştı. Üç ay sonra ikisi de aynı eğlence mekanında, aynı gece farklı masalarda karşılaşmıştı.
O zamanlar 'Televole'nin, magazin programlarının en hit zamanı. İçeride onlarca kamera vardı.
Önce Murat Kurşun sahneye çıktı. Arkadaşlarıyla masada oturan Ceylan gergindi, başı öndeydi. Sahneden inen Murat Kurşun magazincilere konuşarak, Ceylan'ın orada olmasına ve eğlenmesine ayar olduğunu, elinden kaza çıkacağını söyledi. (Bkz: Alın bu kadını karşımdan ya da tutmayın beni döveceğim)
Sonra Ceylan sahneye çıktı. Ceylan sahnede hangi şarkıyı söylese, Murat Kurşun üstüne alındı. Kadın halay çekti, 'kurşunlara gelesin' arkadaş kudurdu da kudurdu. Nereden biliyoruz, çünkü eş zamanlı olarak kameralara açıklamalar yapıyordu.
Ve Ceylan sahneden iner inmez, uçan tekmeler, tokatlarla ona saldırdı. Araya girenler kadını kurtardılar.

CAHİL CESARETLİ
Öylesine kıskanç, öylesine saldırgan, çevresindeki onlarca insandan, kameralardan bile utanmayacak kadar cahil cesaretli, kadına şiddetten gram çekinmeyen bir adamdı.
Aradan sekiz sene geçti, şimdi toplu sosyal sorumluluklara imza atıyor kendisi. Açıkçası benim bu gösteriye pek inanasım gelmedi.
Tabii insan hatalarından ders alıp değişir, gelişir, öğrenir. Umarım bu da öyle bir hikayedir. Umarım...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA