Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu makarnayı da yemek yasak

Peynirlisi, kremalısı, domateslisi, yoğurtlusu, ton balıklısı... Bana haftada yedi gün, üç öğün makarna verseler bıkmadan yerim.
İşte tam burada 'Zayıflık modasının gözü kör olsun' demek istiyorum. Sevgili iştahı açık, göbişi sağlam okur; ince görüneceğiz diye, en sevdiğimiz makarnadan bile korkar olduk değil mi?
Ama makarna başkadır; makarna aşktır, tutkudur, sevgiliyle yenecek en seksi yemektir ve mutluluğa birebirdir. (Özcan Deniz'in lahmacun ve aşk çıkışı geldi aklıma iyi mi!)

EN LEZZETLİ ELBİSE
Şimdi de elbise oldu makarna... Lütfen aklınıza Lady Gaga'nın etten elbisesi gelmesin. Gittim yerinde gözlemledim; bu pek iştah açıcı. Tasarımcı Hakan Yıldırım, yılbaşı kutlamaları çerçevesinde Zorlu Center'daki Eataly için taze makarnalardan bir elbise tasarlamış.
Merak bu ya; davetin olduğu yere girer girmez ilk iş makarnadan elbiseyi görmeye gittim; bakalım nasıl bi'şeymiş...
İlk tepkim şöyle: Ben böyle lezzetli elbise görmedim!
Zemini kumaş olan heykele, taze makarnalardan yıldızlı şekiller vermiş, gümüşler, altınlarla renklendirmiş Hakan Yıldırım.
Dedim, "Hakan, bu elbiseyi yaparken yiyesin gelmedi mi?" Hem de öyle bir gelmiş ki; günlerce çalışan ekip, karbonhidrat krizine girmiş.
Ama gördüğünüz gibi, bu makarnayı yemek de yasak. Zaten baştan çıkarıcı her şey bize yasak. Tabii uymak istersek...
' Makarnadan elbise de nasıl olurmuş' diyorsanız, yeni yıla kadar Eataly'yi ziyaret edersiniz. Sonrasında da restoranda gönlünüze göre bir makarna seçip afiyetle yersiniz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA