Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

1 kibrit kutusu peynir dramına son!

Formumuzu korumak demek; bir kibrit kutusu yağsız peynir, minicik salatalık, dilimlenmiş ve yağsız domates, incecik, içi çıkmış, bitmiş, zavallı bir dilim tost ekmeğine (Tost ekmeğine de ne düşmanmışım be!) kalmak demek değil! Olmamalı!
Zaten bu soğukta en diyet delisi kişilikte bile dengeler bozulmuş durumda. Misal benim bütün gün gözümün önünde simitler, poğaçalar, makarnalar, tahinli çörekler uçuşuyor. Nasıl kılım yağsız omletlere, nasıl gıcığım üç kaşık kinoalı salatalara, nasıl küsüm haşlanmış sebzelere, kabağa, ıspanağa anlatamam. 'Karbonhidrat her şeyimiz, saldırın kızlaaaar!' kıvamındayım. Allah'ım sen şu fit vücudumu koru! (Vah vaaah, iyice kayış koptu!)
Neyse şimdi ben neredeyim? Tabii ki de siz damağına düşkün ama form tutma yoluna baş koymuş (Başı koyuyoruz da devamı gelmiyor niyeyse) okurlarıma hizmet için, tüm gribime rağmen (Hiperaktifim duramıyorum demiyor da!) sabahın köründe kalkıp bir kahvaltı davetine katıldım.
Hatta o kadar hevesliymişim ki, daha davet başlamadan pozisyonumu aldım. Efendim konumuz şu: Tanınmış spor eğitmeni Murat Bür, 'Mutlu Tarifler' adlı bir kahvaltı kitabı çıkarmış. Yani menemenden, baldan, kaymaktan bahsetmiyoruz elbette. Burada 'Bir kibrit kutusu peynir dramına son' diyoruz ve kahvaltıda kolay, farklı, bizi mutsuz etmeyecek, neşeli ve leziz tariflerle tanışıp mutfağımızı şenlendiriyoruz.
'Mutlu Tarifler'de 25 tarif var: Omletler, yulaflar, muffinler, pancakeler ve smoothieler... Üstelik kitabın sonunda Murat Bür hocamızdan birkaç spor hareketi de bulunuyor. 'Peki bir spor eğitmeni, nasıl yemek tarifi veriyor?' diye soracak olursanız... 'Ay diyet listesi vermiyor ya' diye cevap verip sonra "Sağlıklı yaşamın sırrı; ne sadece spora yüklenmekte, ne de aç kalmakta" diyor ve ekliyorum: Spor ile beslenmeyi birleştirip dengelemezseniz, asla kalıcı sonuca ulaşamazsınız.
Murat Bür de konusuna çok hakim ve müşterilerinin damak zevkini düşünen meraklı bir aşçı. Şimdi kakaolu pancake yemeğe gidiyorum. Hadi hadi, kokmuştur şimdi; size tarifini de vereyim bari.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA