Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Evlenmek istemeyenlerin 10 nedeni

GÜNAYDIN'ın birinci sayfasında da gördüğünüz gibi Cem Yılmaz; "Ben o işi bir defa yaptım, sütten ağzım yandı, bir daha evlenmem" demiş. Eski manken, vintage meraklısı Ahu Yağtu ile ne kadar evli kalmıştı Cem Yılmaz? 20-21 ay kadar... Peki neden bu kadar dili yanmış ve evliliğe tövbe etmiş olabilir?
Valla onların özel hayatını bilemem de, çevremdeki 'Evlilik mi aslaaa!' taraftarlarının bolluğu nedeniyle, özellikle erkeklerin neden evlenmek istemediğini 10 maddede toplayabilirim:

SORULAR, AH O SORULAR!
Çünkü 1: En modern görünümlü kişilerin bile nikahtan sonra içinden 'geleneksel ev kızı-erkeği ruhu' fışkırıyor. Bugünün yaşamıyla; annelerimizin adetleri, alışkanlıkları, ezberleri yan yana yürüyemiyor. Biri diğerine ille de çelme takıyor.
Çünkü 2: Seçenekler bu kadar çokken ve sosyal medya durmadan sağımızdan solumuzdan çekiştirirken; bir kişiye odaklanmak, esasen birbirine odaklanmak ve iki kişiye ait bir dünya kurmak feci zorlaşıyor.
Çünkü 3: O ferah, rahat, anlayışlı, sakin görünen kadınlar-adamlar evlendikten sonra eşlerini kalıplara sokmaya çalışıyor. Soyadı yükü omuzlara biniyor. 'Neredeydin?',
'Neden öyle yaptın?', 'Neyin var?', 'Yanındaki kim?', 'O arayan kim?', 'Kiminle mesajlaşıyorsun?', 'Bilmemkini niye takip ettin?' tadında sorular tat kaçırıyor.
Çünkü 4: Çoğu zaman evlilik sıkıcı, yorucu, monoton, suçlayıcı, tehdit edici, ışık söndürücü bir hal alıyor. Bir de üstüne anlaşamayan aileleri bindir; ooooh yandan!
Çünkü 5: Özellikle sanatçı kısmında evliliğin getirdiği garanticilik hissi, bünyede estirdiği huzur rüzgarları, her günün birbirinin aynısına bağlaması, sürprizsizlik vaziyeti yaratıcılığı öldürebiliyor. Hatta çoğu zaman öldürüyor; hem de süründüre süründüre. Sanatçı kısmı tıkanıklık yaşadığı an, ilk önce en yakınındakilerde kabahati arıyor.

BOŞANMA KORKUTUYOR
Çünkü 6: Evlilik yani sürekli yan yana olma, parasal durumlar, iş sorunları, çocuk durumları, alışkanlıktan doğan kayıtsızlıklar arzuyu katlediyor. Oysa ki bize dört bir koldan sürekli arzu edilen ve arzu eden olmamız aşılanıyor. Ayrıca seks seks seks!
Çünkü 7: Yalnızlığa, istediğin anda istediğini yapmaya, hop uzaklara gitmeye, hop eve kapanmaya, pat gecelere akmaya, küt işe abanmaya alışan kişi, iki kişi yaşamaya adapte olamıyor. Olsa da olamıyor, uzun sürmüyor.
Çünkü 8: Gerçekten hayat arkadaşını bulduğu için evlenenlerin sayısı az. Çocuk sahibi olmak için, öyle olması gerektiği için, yaşı geçeceği için, aile baskısından kurtulmak için, sevgilisini kaybetmemek için, o kişi gözüne ideal göründüğü için evleniliyor. Sonunda iş patlıyor!
Çünkü 9: Evlilikten daha çok boşanma dönemi gözleri korkutuyor. Kavgalar, mal paylaşımları, aileler, olaylar...
Çünkü 10: Kabul edilmesi gerekiyor ki, modern yaşam bağlılığı sevmiyor. Görünen o ki, aldatmak ya da aldatılmak kaçınılmaz bir son gibi sinsi sinsi bekliyor.
Bir de Cem Yılmaz olduğunu düşün; ünlü olduğunu, kameraların seni kovaladığını, dedikodunun bitmek bilmediğini... Ee şimdi niye evlenesin ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA