Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Kitaplarda not var!

Kitapçıları sever misiniz? Peki kitap almasanız bile raflarında gezinmeye, neler çıkmış diye göz atmaya, kitap kapaklarından fikirler çıkartmaya bayılır mısınız?
1.5 günlük Berlin seyahatimde 'İlle de bir kitapçıya girmeden dönmem' mottosuyla küçük bir kitapçıdan içeri girdim. 'Çok Satanlar' bir tarafta, 'Yeni Çıkanlar' bir tarafta... Bakınıyorum; aaa bir kitabın üzerinde, beyaz kağıda yazılmış not yapıştırılmış. Nedir bu? diye bakarken, bir diğerinde daha aynı beyaz kağıt, sonra diğerinde daha...
Başladım okumaya... Meğer kitapçıda çalışan kadın her okuduğu kitabın üzerine kitapla ilgili yorumlarını, nasıl bulduğunu, kimlere önerdiğini yazmış.
Yani daha kitapçıdayken hali hazırda okur eleştirilerini görüp karar verebiliyorsunuz.
Onun da ötesinde kitapçıda çalışan kişiler kitapları okuyorlar, kitaplara hakimler. Daha önce karşılaşmadığım bu hizmete ve fikre bayıldım. Küçük kitapçıların yerini kocaman kitapçılar tutmuyor değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA