Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘O hal’de iyi gelebilecek 5 şey

'Allah aşkına şu halde bize ne iyi gelecek Ayşe!' demeyin... Üzgünüz, endişeliyiz, tedirginiz, kaygılıyız; aksini hissetmek zor, çok zor ama bu duyguların da bünyeye faydası yok. Asıl şimdi olumlu bakma, olumlu konuşma, olumlu düşünme ve güçlü durma zamanı.
'Çok Satanlar' listelerinde yıllarca ilk 10'dan düşmeyen kişisel gelişim kitaplarını boşuna okumuş olmayalım. Tam da bugünlerde kendimizi negatif, karanlık dünyadan çıkarıp tedavi edelim derim.
Evet, yediğimizin, içtiğimizin tadı yok. Evet, gittiğimizin, gördüğümüzün anlamı yok. Evet, 'anlamıyorum' hissinin tavan yaptığı noktadayız. Evet, sorular ve düşünceler kaosunda boğulmaktayız. Ve fakat bu böyle gitmez. Bi' şeyler ya da birileri bize iyi gelmek zorunda. Biz iyi olmak zorundayız.
Peki bu halde bünyeye iyi gelebilecek beş şey ne olabilir?

1. Sosyal medya diyeti:
Sosyal medyanın anında haber almadaki faydası inkar edilemez.
Ancak gelin görün ki, sosyal medyaya elini verip kolunu kaptırdığın anda da üç vakte kadar çıldırman kaçınılmaz! Unutmamalı; sosyal medyada okuduğumuz her şey gerçeklik taşımıyor. Kişileri gaza getirmek, panikletmek, korkutmak adına bir sürü yalan bilgi dolanıyor ve bu bilgi kirliliği insanı hasta ediyor. Bunun yanına bir de okuduğunu anlamak istemeyen, önüne gelene saldırmaktan keyif alan kitleyi de koy. Bence sen iyi olmak için önce sosyal medyayla arana mesafe koy. Bugünlerde yapılabilecek en iyi diyet budur dostlar.

2. Hayattan kopmamak:
Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenlerin birinci hedefi bizi sindirmek ve korkutmaksa eğer, kendimizi eve kapatıp sokağa çıkmadan oturmamız, sosyal yaşamdan kopmamız, onların en büyük mutluluğu olacaktır. Ayrıca eve kapanma hali bizi bunalıma sokar. Bünyeyi biraz zorlayıp hayata karışmakta fayda var.

3. Elinden gelenin en iyisini yapmak:
Bu daima bünyeye en iyi gelen şeydir. Test ettim, onayladım. Kendini koyvermek, işe güce boşvermek, havlu atmak; insanı yaşama karşı daha da isteksiz yapar mı, yapar valla. O yüzden elimizden gelenin en iyisini yapmaya, çalışmaya, üretmeye devam etmeliyiz.

4. Felaket tellalı arkadaşlara mesafe koymak:
Kimse alınıp gücenmesin ama şu durumda en dayanılmaz şeylerden biri; 7/24 felaket senaryoları yazan, dizlerini döven, negatif konuşmalara doymayan arkadaşlardır. Ben bu tip arkadaşları uzun zaman önce hayatımdan eledim zaten. Siz de eleyin, az görüşün, mümkünse görüşmeyin. Siz hiç ömrünüzde olumsuz konuşarak düzelmiş bir şeye denk geldiniz mi?

5. 'Bana iyi gelenler' listeni yap ve sahip çık:
Herkese iyi gelen bi' şeyler vardır. Spor yapmak, müzik dinlemek, doğada yürümek, film izlemek, kitap okumaktan tutun da tahinli çörek yemeye kadar... Bunlar küçük ama önemli şeylerdir. Bunlar, bize kendimizi iyi hissettiren şeylerdir.
Hadi onları yeniden hatırlayın ve hayatınıza katın. Önce sen iyi olacaksın ki, sonra 'biz' iyi olalım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA