Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘En güçlü kadının bile sevgiye ihtiyacı vardır’

Seda Akgül'ü arıyorum, ilk sorum belli...
Daha Mart ayında büyük bir aşkla evlenmiştin, hayırdır, neden boşandın?
Süreci uzatmak, kendime saygımı yitirmeme neden olacaktı. Hiç kimse mutsuz olduğu evliliği sürdürmemeli.
İnsanları evlendiren biri olarak, evliliğini dört ay sürdürmek sende beceremedim hissi yaratıyor mu? Bu başarısızlık mı?
Hayır asla. Bazen bırakıp gitmeyi başarabilmek de bir sınavdır. İnsanlar dayanmanın sınav ve başarı olduğunu zannediyor; hayır bazen gitmektir esas cesaret gerektiren.
Peki sebep ne? Neden yürümedi?
Biz paylaşamadık, beraber yaşamayı başaramadık, birbirimizi anlayamadık. Devam etse iki kişilik yalnızlık olacaktı, her gün kendimi yalnız hissettim. Tek başına olurum daha iyi dedim. Yine de hayatının devamında mutlu olmasını dilerim.
Bu bir aşk evliliği değil miydi? Öncesinde de bir yıl beraberdiniz, sonra ne oldu?
Aşk evliliğinde mantık devreden çıkıyor.
Erkek senin güçlü olmanı kaldıramıyor.
Açıklarını buluyor. Kusurlarını alıp karşına geçiyor, rakip oluyor. Bir yıl flörtte anlamıştım aslında ama o dönem işsizdim, çalışmıyordum, ruhen zayıftım, onun beni hırpalamalarına daha az aldırıyordum. O zaman işsizlik, kilo, köpeğimin ölmesi, annemin hastalığı gibi sıkıntılarla uğraşıyordum.
Benimkisi bile bile lades.
Güçlü ve çalışan kadınların çoğunda, ilişkide erkek tarafından ezilme durumunu gözlemliyorum. Sence niçin böyle?
Çalışan kadınlar olarak buralara tırnaklarımızla geldik. Ona muhtaç değilsin, ona bağımlı değilsin diye ilgisiz davranmak bazı erkeklerin taktiği. Oysa en güçlü kadının bile sevgiye ihtiyacı var. Bana, "Sen bana hiç bir zaman sevgiye ihtiyacın olduğunu belli etmedin" dedi. Yahu ben arkamda erkek istemiyorum, karşımda da istemiyorum; yanımda istiyorum. Aşk rekabet değildir.
Ezmek derken bana biraz daha açabilir misin?
İlgisiz, sorumsuz, şefkatsiz davranmak.
Duygusal şiddet bu. Varlığımı yok saymak.
Mesela benim zayıflamamı isteyen eşim, zayıfladıktan sonra ne kadar çirkin olduğumu söylemeye başladı, inanabiliyor musun?
Şimdi beni kadın gibi hissettirmiyorsa, eziyorsa ben bu insanın elini nasıl tutabilirim, nasıl onunla olabilirim?
Şimdi ne yapacaksın?
Kendimi tedavi edeceğim önce. Kendimizi değiştirmezsek, karşımıza çıkan insanların türü de değişmiyor. Yaşadıklarımdan onu sorumlu tutmuyorum. Seçimlerimde daha dikkatli olacağım ve çok verici olmayacağım.
Asla ilişkiden ve evlilikten soğumadım; sevmekten vazgeçersek hayattan vazgeçeriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA