Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Yandex, yandan yandan...

Bütün yaz inatla kullandım, test ettim, vazgeçmedim, yine yeniden şans verdim ama seninle başım dertte, ne yapsam bilmiyorum Yandex.
Aslında bahsettiğim Yandex'in navigasyon uygulaması. Cep telefonuna yüklüyorsun, gideceğin adresi yazıyorsun ve seni en uygun rotayla oraya ulaştırıyor. Esasen amacı bu. Gelin görün ki, kaç kere yanlış sokaklara çıktım, kaç kere kendimi verilen adresten alakasız bir noktada buldum. Trafik durumlarında da büyük kazık attı bana Yandex. Uygulamadan bakıyorsun, yol mis gibi yemyeşil görünüyor, 'Ohh süper!' deyip yola düşüyorsun ki, trafik felç!

ISSIZ SOKAĞA GİRDİM
Pazartesi sabahı, iki köpeğimi alıp Bodrum'dan İstanbul'a yola çıktım. Hâlâ bayram trafiği vardı tabii. Kamyonlar, 34 plakalar, virajlar, yeni yollar, yapım aşamasındaki yollar, bitmeyen yollar, sabırsız sürücüler, bir arabaya altı kişi, 10 bavul sıkışanlar... Dedim, "Yenikapı feribotu yakalanacak!" Hal böyleyken, Yandex'ten yararlanayım istedim.
Yalova'da hızlı feribota yetişmek için girmediğim sokak, çekmediğim dertle çile kaldı mı acaba? En son Yandex, beni çevreyolundan bir çıkışa soktu, kendimi saçmasapan, ıssız bir sokakta buldum. Sokağın başındaki trafik polisleri beni durdurup "Hanımefendi yanlış sokağa girdiniz, geri çıkıp ilerideki ışıklardan sağa dönün, feribot o tarafta" deyince, "İyi de memur bey, siz benim nereye gitttiğimi nasıl biliyorsunuz?" sorusunu sordum tabii. Huyum kurusun, hemen savunma, hemen detaycılık, hemen şüphecilik... Polisler paniklememe gülüp "Navigasyon yüzünden günde kaç araç yanlışlıkla bu sokağa dönüyor bilseniz, biz de artık alıştık" dediler.
Yollarda hazine arayan konsol oyunu kahramanı misali, oraya buraya sürülmekten hızlı feribotu kaçırınca, Topçular-Eskihisar feribotuna bindim. Bu kez İstanbul maceram başladı, ben yine Yandex'i açtım. Yahu açmasana, akıllansana! Bu kez eve varma aşkıyla girmediğim yol çalışması, sapmadığım yanlış cadde kalmadı. Yandex'in en büyük özelliği; olmayan yerlerden 'sola dönün' çekmesi. Yahu burada sol yok, öyle bir giriş yok; bariyerlere mi kırayım kardeşim! Tamam, yurdumuzda yol yapımı-sokak-cadde- yön-akış- vaziyetleri an be an değişebiliyor ama madem bir işe soyundunuz, hakkını verin.
Neyse, uzun sitemin kısası, Yandex hızla kendini güncellemeli. Bu böyle gitmez.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA