Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Bu skandala tepkisiz mi kalınacak?

Bu tip haberleri okuyunca önce derin bir nefes alıp sakinleşmeye çalışıyorum fakat içim kaynamaya devam ediyor. Kulaklarım uğulduyor, ellerim buz kesiyor, midem bulanıyor, sinirden çenemi sıkmaya başladığımı fark ediyorum.
Evet evet; bazı insanların beynini açıp çamaşır suyuna yatırmak suretiyle pisliklerden arındırasım geliyor. Acaba işe yarar mı?
Belki okudunuz ve siz de benim gibi sinir içinde kaldınız. Bakınız haber şu: Burdur İl Milli Eğitim Müdürü, yani geleceğimiz çocuklarımızın eğitiminden sorumlu en tepedeki isim olan Mahmut Bayram, Diyanet İşleri'nin sonradan 'Böyle bir hadis yoktur' açıklaması yaptığı bir hadisi, sosyal medyada paylaşıyor.
Aynen şöyle: 'Bir kadın; evinden süslenip, çıkıp evine dönene kadar kaç erkeğin şehvetini tahrik etmişse, o kadar erkekle zina yapmış gibidir.' Yani diyor ki; saçını başını özenle tarayan, makyajını yapan, ojesini, rujunu süren, bakımlı, hoş giyimli her kadın; sokağa çıktığı andan eve gelene kadar kaç erkekle karşılaşmışsa onları tahrik edip onlarla cinsel ilişkiye girmiş sayılır.
Bunun sarışını var, uzun bacaklısı var, mini giyeni var, fıstık vücutlusu, kırmızı rujlusu var... Yakında kadının güzellik namına artı her özelliğine de duble zina der bunlar.
Mahmut Bayram denen kişinin bu iğrenç, çağdışı, geri, çirkin, kadınları aşağılayan, erkekleri de her gördüğü kadın karşısında tahrik olan zavallılar sınıfına koyan paylaşımı için Milli Eğitim Bakanlığı'na soru önergesi veriliyor. Sonuç: Sıfır. Her zamanki gibi elde var sıfır. Kokuşmuş zihniyetli bu adam hâlâ koltuğunda oturuyor. Üstelik çocukların eğitiminden sorumlu olarak. kontrolsüz müsünüz?
Daha yeni belediye otobüsünde şort giydiği için bir hemşirenin yüzü tekmelenmedi mi? Yahu siz şaka mısınız? Sizin kadınlarla bitmek bilmeyen derdiniz nedir? Siz bu kadar ezik, bu kadar kontrolsüz müsünüz?
Burada kadınlara hakaret vardır, burada kadınları aşağılama söz konusudur, burada kadınlara karşı erkekleri kışkırtma vardır. Sırf sizin bu şuursuz açıklamalarınızdan dolayı yine birileri gaza gelip makyajı, kıyafeti, takısı yüzünden bir kadını, genç bir kızı dövse, tekmelese, bıçaklasa ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Ki zaten ortalık çirkin, geri kafalarla doluyken...
Bu skandala susulamaz, bu skandalın üstü örtülemez, tepkisiz kalınamaz. Mahmut Bayram görevinden alınmalıdır, hem de hemen!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA