Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

İlişki tıkanınca yapılan 6 yanlış

Rafet El Roman-Ceren Kaplakarslan olayı; ilişki kötü döneme girince, şüpheler havada uçuşunca, ortalığı telaş alınca yapılan genel ilişki hatalarını aklıma getirdi. Bu hatalar öyledir ki, küçük küçük birikir ve tarafları geri dönülemez noktaya getirir. Misal:
PANİKLEMEK : Çık sahillerde yürü, derin nefesler al ama panikleme. Çünkü kişi paniklediğinde sağlıklı hareket edemez. Saçmalamanın ilk adımları burada atılır.
CÜMLE ALEMİ HABERDAR ETMEK : Özellikle kadınların başlarına gelen her şeyi arkadaşlarına anlatma huyu vardır. Anlatmayın kızlar! İlişki iki kişiliktir; üçüncü şahıslar ilişkinizin özünü bilemez. Herkesin kendi korkuları, deneyimleri vardır ve size o çerçevede akıl verirler. Siz de bu akıllarla gaza gelip saçmalamanın ikinci, üçüncü adımlarını atarsınız.
BİR KİŞİDEN AKIL ALIN: Akıl alacaksanız bir kişiyi seçin. İlle de birine açılmanız, derdinizi paylaşmanız, fikir almanız gerekiyorsa; oyunuzu çevrenizdeki en olgun, sakin, objektif bakabilen, gerektiğinde size de ayar verebilen bir arkadaşınızdan ya da büyüğünüzden yana kullanın. Bir kişi, sadece bir.
FARZ ETMEYİN, SANMAYIN: İlişkileri yakan bir diğer kombomuzsa; farz etmek, sanmak ve tahmin yürütmek. Yahu yapmayın şunu; 'Telefonumu açmadı çünkü bir işler çeviriyor' diye düşünürken adam/kadın uyuyakalmış olabilir. Size sabah gülümsemedi diye ilişkinizin sonunun geldiği telaşına kapılırken, o gün kendisini hasta hissediyor olabilir. Gidin sorun, gerçek cevabı alın ve rahatlayın.
DİNLEYİN, KONUŞUN: Erkek kısmının ilişki sorunlarını konuşmaktan anladığı şey, 'saçmalamaktır'. Kadın, 'Ama bak, böyle hissediyorum, şöyle şöyle...' diye derdini anlatmaya çalışırsın, erkek 'Saçmalama' der ve kaçmaya çalışır. Yapmayın beyler; korkmayın, konuşun...
Konuşun ki, anlaşın.
İNTİKAM KAFASI : İşin içinde aşk ve tutku oldu mu, kontrol elden gidebiliyor. En küçük olayda bile, kafada intikam planları şekillenmeye başlıyor. O bana bunu yaptıysa, ben de ona şunu yaparım! Sonra gelsin savaşlar, laf taşımalar, kıskandırmalar. Sonuç: Geri dönülemez nokta, sineye çekilemez hamleler...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA