Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Whatsapp’ta yeni dönem: Aşkım takipteyim!

Erkekler dikkat, başınıza gelecek var! Bu uygulama çok ilişki bitirir, çok olay çıkarır çooook!
Kadınları uyarmıyorum çünkü erkek kısmı genelde böyle işlere üşenir; detaycılık, ajancılık kurumu genelde kadınların hakimiyetindedir.
'Teknoloji hayatımızı aman da nasıl kolaylaştırdı, valla olacak şey değil yahu' derken derken hayatımız kalmadı. Özel hayat diye bi' şey yok! Her anımız mercek altında. Zaten farkındaysanız sosyal medya kullanıcıları, 'başkasını takip etme, başkalarının hayatlarını didikleme' hastalığına yakalanmış durumdalar. 'Kızım gir bak bakayım falan ne yapmış, kim like'lamış' diyen anneler var, bilmem farkında mısınız?
Eski sevgiliyi, eski sevgilinin yeni sevgilisini, yeni sevgilinin eski sevgilisini, onların arkadaşlarını, iş dünyasındaki rakiplerini vs. gizli gizli takip ediyor sosyal medyadaki herkes. Korkunç bir kıskanma, kimselere asla güvenmeme, her an kazık yiyecekmiş gibi tetikte olma hali söz konusu. Geçen gün bir arkadaşımdan duydum; şimdi de sevgilinin whatsapp'ını kopyalayabildiğin bir akıllı telefon uygulaması çıkmış. İhtiyacınız olan üç şey var:
1. Whatssapp'ını kopyalacağınız kişinin telefon şifresi.
2. O kişinin telefonuyla iki-üç dakika yalnız kalabilmek. (Diyelim tuvalete gittiğinde)
3. Serinkanlılık.
Kişinin telefonunun barkodunu okuttuğunuz anda uygulama devreye giriyor ve tüm Whatsapp mesajları anında cebinize geliyor. Gerisi siz deyin 'şenlik', ben diyeyim 'kabus'. Bu gizli takip kafasına girdiğiniz andan itibaren bir daha o ilişkiden size hayır gelmez, benden söylemesi. Hem bu nasıl çökmüş bir özgüven, nasıl yalan bir sevgi-saygı, nasıl berbat bir arayış. Bu topa gireceksen adamı-kadını hemen bırak daha iyi.
Demem o ki, uygulamayı ben duyduysam ve bir arkadaşımın yaptığına tanık olmuşsam, çoktan yayılıp gitmiştir sevgili okurlar. Bu arada teknoloji uzmanları özel hayatımızı korumamız için ısrarla bilgisayarlarımızın ve cep telefonlarımızın kameralarını bantla kapatmamızı söylüyorlar. Mikrofona gelince, henüz onun tek çözümü telefonu odanın dışında bırakmak. Bu akıllı telefon işinden nefret etmemize çok az kaldı sanki.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA