Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

‘Doğru adamı seçemiyorum’ kulübü

Altın Kelebek gecesinin en tatlı dakikaları, güzeller güzeli Meryem Uzerli'nin En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü verirken yaptığı konuşmaydı. Kafadan girdi Meryem; "Şimdi diyeceksiniz ki, hay Allah doğru adamı o mu seçti? Çünkü seçemiyorum, evet haklısınız." Tabii salon kahkahalara boğuldu.
Özgüveni sağlam, kendisiyle ve başına gelenlerle barışık, neyi yanlış yaptığının (sonradan da olsa) farkında bir kadın Meryem Uzerli. Güneş gibi, müthiş bir enerji.
Gülümseyerek "Doğru adamı seçemiyorum, gülüyorsunuz ama sonra acısını ben çekiyorum" derken; onun aslında neler yaşadığını, nasıl üzüldüğünü, yanlış adamlarda aşkı aramanın onu nasıl incittiğini, hep aynı yerden kalbinin kırılmasının verdiği büyük hüznü sadece onun gibi kadınlar anlar. Güçlü olmak zorunda olan kadınlar...
Her şeye rağmen devam eden kadınlar...
Gözünün yaşını silip rujunu süren ve gülümsemesini giyen kadınlar anlar...
En çok da 'güçlü' tabir edilen kadınlar, ilişkilerinde yaralanır. Onlar gider, ortamdaki en yanlış adamın üzerine hayaller kurarlar, aslında o adamda olmayan özellikleri ona yüklerler. Çocukça bir sevgi açlıkları vardır çünkü; seyirciyle, alkışla, şöhretle dolmayan...
Sonra gün gelir gerçekle yüzleşir, ağlar ağlar ağlar ve kaldıkları yerden yürümeye devam ederler.
Çünkü dururlarsa, geriye dönerlerse düşeceklerdir.
Şimdi Meryem Uzerli gibi güzel ve özel bir kadının yanlış adamları seçmesi, dışarıdan bakınca şaşkınlık yaratabilir. Ve fakat gönül işte; nereye gittiğini bilemiyor, hesap edemiyor inanmayı seçince.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA