Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Müthiş bir rüya: ‘Fuerza Bruta’

Bu şovda oturma düzeni bulunmamaktadır. 65 dakika boyunca ayakta olacaksınız ve etkinlik sırasında hareket etmeniz, katılımınız istenecektir.
Bu şovda strobe ışıklar, yüksek ses, su, sis ve duman kullanılmaktadır.
Rahat kıyafetler giymeniz ve yanınızdaki eşyaları vestiyer veya kilitli dolaplara bırakmanızı tavsiye ederiz.
Bu şov 13 yaş altı çocuklar için uygun değildir.
Sigara içmek kesinlikle yasaktır.
Flaşlı fotoğraf çekmek performansçıların güvenliği nedeni ile yasaktır.
Volkswagen Arena'nın kapısında elime tutuşturulan broşürde bunlar yazıyordu. Geçtiğimiz cuma akşamı Arena'nın kapısında kuyruk, içeride ise kıyamet kopuyordu. Biletleri günler öncesinden tükenen dünyaca ünlü şov, yalnızca 10 gösteri için İstanbul'a gelmişti.
Bu gösteride koltuk yok, yer yok. Salonun kapıları açılınca içeri girip bir yerde duruyorsun. 65 dakikalık 'Fuerza Bruta' seni hiç yaşamadığın bir sanatsal rüyanın içine çekiyor. Sanki başka bir gezegene gitmişsin gibi, dört bir yanını sarıyor performansçıların yarattığı alem.
Tiyatro, dans, müzik, ışık, teknoloji ve akrobasinin ağzınızı beş karış açık bırakacak uyumu 'Fuerza Bruta'. İnsanoğluna hayranlık duymak için önemli bir kanıt. Duvarda yürüyenler, zaman-mekan sistemine karşı koyanlar, sular, sisler, dumanlar, danslar, gençlik, enerji, yenilik... Dikkatle izleyenin kafasını hiç olmadığı kadar açacak bir sanatsal olay 'Fuerza Bruta'. Hani dışarı çıkınca bambaşka biri olmak istediğiniz gösteriler, filmler, konserler vardır ya; işte onlardan, üstelik en krallarından.
Ama üzgünüm, biletiniz yoksa izleme şansınız da yok çünkü biletler çoktan tükenmiş. Şimdi diğer kutuya geçip seyirci ahalisini yazacağım.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA