Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Münakaşa etmeyelim ‘Münaşaka’ edelim

İpleri öyle bir tutacaksın ki; ne gereceksin, ne salacaksın...
Zihninin seni kandırmasına izin vermeyeceksin. Paniklemek yasak, vazgeçme lüksün yok, 'durdur yeniden çekelim' yok, kötü şakayı daha da kötü şakayla kapatma tufanından Rabbim herkesi korusun zaten.
Maslak Uniq'in salonu tıklım tıklım. Seyircide beklenti yüksek.
12 yıl sonra Yılmaz Erdoğan'ı stand-up gösterisiyle izleyeceğiz.
12 yıl ve Yılmaz Erdoğan...
O arada filmler çeken, ödüller alan, Russell Crowe'lar, Monica Bellucci'ler derken, kendini Köyceğiz'e atıp bitkilerin peşinden koşan Yılmaz Erdoğan... Kim bilir neler neler gördü, neler neler düşündü...
Eh düşünen, yazan, 'Bir de buradan bak' diyen bir adam o...
Bundan 10 gün önce Bebek'te kahvaltı ederken yanımıza gelmişti.
Tabii ki oyuna nasıl hazırlandığını sordum. Zaten yıllar içinde sürekli notlar almış, önce anlatacaklarını belirliyor, sonra metni yazıyor, metinle birlikte akışı çıkarıyor, ezber yapıyormuş. Tabii akış, çalıştıkça şekilleniyormuş. Oyuna iki-üç hafta kala da her akşam evine davet ettiği 5-10 kişilik arkadaş gruplarına oynuyormuş. Tepkileri not ediyor, düzeltmelere gidiyormuş.
Yani 'Yılmaz Erdoğan'ım ben, çıkar anlatırım' tadında bir durum yok. Çalışma, çalışma, çalışma...
Ne zor iş ama.
Gelelim 'Münaşaka'ya... İlk oyunda oradaydım, yüzde 100 bayıldım!
Hem iç yolculuğunu, hem de yurt dışındaki yolculuğunu anlatıyor, üstüne hepimizin hayatına ait durumlarla dalgasını geçiyor, 'Bak gel buradan da bak, gül ama eve gidince de az düşün' diyor. Siz konuşmuyor, izliyorsunuz ama sanki mükemmel bir sohbet oluyor.
Dinledikçe dinleyesiniz geliyor.
'Münaşaka' daha yeni başladı, BKM'nin internet sitesinden günleri ve yerleri takip edebilirsiniz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA