Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AYŞE ÖZYILMAZEL

Meraklısına Oscar gecesi rehberi

Yılın en gönüllü uykusuz kaldığım gecesi geldi. Haz rutindeyse eğer, yılda bir kere benim de rutinim sinemanın en önemli gecesi Oscar törenini canlı canlı izlemektir.
O gün akşamüstü uyur, gece yarısı uyanır, kızları çağırır, atıştırmalıkları hazırlar, tahminlerimi sıralar, iddialara girer, sosyal medya geyiği yapmak için cep telefonumu hazırlar ve televizyonun karşısına kurulurum.
Kırmızı halı, hiç kuşkusuz en çok makara yaptığım bölümdür çünkü Oscar sadece sinemanın değil, moda dünyasının da dünya çapında şov gecesidir.
Yarın geceki törenden önce, bu sefer konuya hakim, takipçileri milyonları bulan, izlenme rekorları kıran Youtuber'lara sorayım dedim.
Oscar'a layık lezzetlerden oluşan mönü için Tat Dedektifi Sinan Hamamsarılar'ı, stil ve makyaj tüyolarını kapmak için Merve Özkaynak'ı, film yorumları içinse Ezgi Zorba'yı aradım.
Hadi buyrun, Oscar gecesini arkadaşlarıyla buluşup ev partisinde izleyecekler için önerilere...

İşte Oscarlık mönü
Sinan Hamamsarılar (Tat Dedektifi)
Oscar ödüllerinin catering hizmetini yıllar boyunca vermiş ünlü şef Wolfgang Puck'ın mönülerinden esinlenilerek Oscar heykeli şeklinde kesilmiş dilim ekmekler üzerinde kanepeler hazırlanabilir.
Bu kanepeler krem peynirli ve Norveç somonlu ya da balzamik sirkeyle tatlandırılmış sote sebzeli olabilir.
Humus ve avokado ezmeli dip soslarının yanında çıtır lavaşlar ve taze sebzeler, misafirlerin tüm gece boyunca atıştırmalık ihtiyaçlarını rahatça karşılayabilir.
Bu senenin aday filmlerinden yola çıkarak; gece boyu ayık kalmak için 'La La Land'e ithafen bol bol kahve içilebilir. 'Arrival'daki uzaylıların istila ihtimaline karşı buğdaylarımızı korumak için baklagilli ve sumak ekşili bir buğday salatası fena olmaz.
'Captain Fantastic'teki vejetaryen aktör Viggo Mortensen'e selam gönderip zeytinyağlı pırasa da yapabilirsiniz.
'Lion'da ailesini 25 yıl sonra aramaya çıkan Dev Patel'in hatırına Hindistan cevizi sütlü ve körili tavuk ile pirinç pilavına hayır denmez.
Olası krizleri önlemek için bol kuruyemiş ve kurutulmuş meyve bulundurmak şart. Gece uzun olacağından tatlı önermiyorum ama birkaç çikolatanın kimseye zararı olmaz.

Oscarlık selfie'lere hazır mıyız?
Merve Özkaynak
Oscar gecesi için evde parti veriyoruz diye, stilimizden ve makyajımızdan ödün vermek zorunda değiliz. Olası selfie'ler için hazırlıklı olmakta fayda var. Ev ortamında likralı jean'ler, İspanyol kollu sweat'ler ve kazaklar; rahat stilden hoşlananlar için ideal. Daha şık olmak isteyenlerse; opak çoraplarla dokuma elbiseleri tercih edebilir.
Makyaj önerilerine gelince... Gece boyunca bir şeyler yenilip içileceğinden, rujunu tazelemekle uğraşmak istemeyenler nude tonlardaki rujları tercih edebilir. Ruj tazelemeyi sorun etmeyenler ise; kırmızı, bordo, hatta mor rujlar sürebilir. Her iki grup için de önerim; son zamanlarda çantalarımızdan ayırmadığımız likit mat rujlar.
Kırmızı halıda sağlıkla parlayan ince bir ten makyajı, nude dudaklar, spor sonrası pembeleşmiş gibi görünen doğal yanaklar ve abartıdan uzak kirpikler göreceğiz.
Bu yıl En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ı adaylarının filmlerindeki makyajlarının çok sade olduğunu görüyoruz. Zaten Hollywood yıldızlarının geneli, abartıdan uzak makyajları tercih ediyor. Eğer dumanlı bir göz makyajı yapıyorlarsa, dudaklarını nude bırakıyorlar. Adaylar arasında, Natalie Portman favorim.
Makyajda transparan pudraya dikkat etmek gerekiyor. Tam 'İnsanı rezil de eder vezir de' diyebileceğimiz bir ürün. Yıllarca Nicole Kidman, Angelina Jolie ve Drew Barrymore gibi yıldızlarda örneklerini gördük. Bir de, yüzlerce flaşın bulunduğu ortamda hayalet gibi çıkmamak için SPF içeren cilt ürünleri kullanmamak gerekiyor.

Heykelcikleri kimler kapar?
Ezgi Zorba (Ezgi'nin Kanalı)
13 dalda Oscar ödülüne aday olan 'La La Land', bu yılki törenin en iddialı filmi. Yapım; En İyi Orijinal Şarkı kategorisinde de iki şarkı ile aday gösterildi. Hollywood, müzikallere her zaman fazlasıyla kıymet göstermeyi biliyor. En İyi Film dahil, yedi Altın Küre ödülü sahibi olan film; onlarca diğer ödülün yanı sıra, seyirciden de çok güzel tepkiler alarak yerini garantilemiş gibi görünüyor.
'La La Land'in başrol oyuncuları Ryan Gosling ile Emma Stone, En İyi Erkek ve En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine adayken, yapımın bu kadar çok ödül beklemesi, onları daha da güçlü kılıyor. İkilinin en büyük rakipleri ise; 'Jackie' filmindeki performansı ile Natalie Portman ve 'Manchester by the Sea' ile ilk kez En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday olan Casey Affleck.
En İyi Film ödülü için yarışan bir diğer iddialı yapım 'Moonlight', siyahi bir gencin cinsel kimliğini kabullenme macerasını anlatmasıyla, adaylar içinde etkili bir yere sahip.
En İyi Film ödülünün 'La La Land'e gitmesi kimseyi şaşırtmaz. İnsanların yüzünü gülümseten bir filmin seçilmesi, zaten olması gereken bir şey. Bu film; senaryosu, şarkıları, görüntü yönetmenliği, görsel tasarımı ve hatta afişiyle kaliteyi fazlasıyla artırdı.
'La La Land'in yıldızı Emma Stone'un En İyi Kadın Oyuncu ödülünü alarak ilk Oscar'ını kazanacağını düşünüyorum. Yine de Isabelle Huppert ve Natalie Portman, çok güçlü rakipler. En İyi Erkek Oyuncu ödülü için Ryan Gosling'in iddialı bir isim olduğunu söyleyemem çünkü Casey Affleck ve Denzel Washington, jürinin daha çok sevebileceği dramatik performanslar sergiledi.
Öte yandan, En İyi Animasyon ödülünü her yıl Disney yapımlarının kazanması gibi alışılmış kalıpların dışına çıkacağımız bir yıl olmasını umuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA