Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Verimli buluşma

Gamze Saraçoğlu'nun İnci Deri için tasarladığı ayakkabı koleksiyonunu görmek için geçtiğimiz günlerde atölyesindeydim. Birbirinden güzel modelleri yakından inceleyip kendimce geçer notu verdikten sonra tasarımcıyla kısa bir söyleşi yapma fırsatım oldu. İşte satır başları:
MBFWI'a katılmaması epey konuşuldu.
Birçok sebep yazıldı çizildi. Onu en çok üzen; 'Maddi sebepler yüzünden katılmadı' denmesi olmuş. İşin gerçeği; yakın tarihlerde arka arkaya defilelerin olması. 22 Kasım tarihinde 'In season' koleksiyonu, 2015 Ocak ayında ise meslek hayatının 10'uncu yılını kutlayacağı couture defilesi gerçekleşecek. Ocak ayındaki defilede ilk kez Gamze Saraçoğlu Couture koleksiyonunu sergileyeceği için çok heyecanlı.
MBFWI'da en beğendiği koleksiyonlar; Mehtap Elaidi, Özgür Masur, Zeynep Tosun ve Hande Çokrak'ınkiler olmuş.
Sezonun trendleri nelerdir sorumu; "Uyumsuzluk ve tahmin edilemeyen kombinler" diye cevaplıyor. İnsanı şaşırtan kombinlerin dönemi olduğunu düşünüyor. Günlük abiyelerle sportif parçaların harmanını seviyor.
Kadınsı siluetlerin yalın maskülenliğe kaymasını da ilgi ve beğeniyle takip ediyor.
İnci Deri için dört sezondur ayakkabı tasarlıyor.
İki markanın yakaladığı sinerji aslında çok eskiye dayanıyor. 12 sezondur defilelerinde kullandığı ayakkabılar İnci'den... Tasarımlarının yanı sıra kullandığı ayakkabılar da beğenilince bunu farklı bir platforma taşıma kararı alıyorlar.
Gördüğüm kadarıyla, bu işbirliği başarılı bir şekilde daha uzun yıllar devam edecek...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA