Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Deri kullanımı tüyoları ve yaz trendleri

Deri, modada altın devrini yaşamaya devam ediyor. Hatta altın devri yerine çılgınlık devri demek daha doğru olur. Durum böyle olunca deri konusunda son dönemin en popüler markalarından Zeynep Arçay'ın yaratıcısı Zeynep Özlem Alpay'ı Nişantaşı mağazasında ziyaret ettim.
Alpay; deri trendleri, hassas malzemenin kullanım tüyoları gibi birçok konu hakkında detaylı bilgileri bizlerle paylaştı:
Deri günümüz modasında olmazsa olmaz bir yere sahip. Eskiden sadece dış giyimde kullanılan deri, artık farklı ve çok çeşitli kullanımıyla kadın şıklığının en özel malzemelerinden. Bunda, zamanla gelişen teknolojinin de payı büyük. Özel teknikler sayesinde kesim ve renk çeşitlendi. Bu da birçok markanın deriyi her sezon koleksiyonlarına katmasını sağladı.
Deri hassastır, kullanımı da özenli olmalıdır. Derinin kalkmadığı, kolay çıkabilecek fondöten lekesi gibi hafif bir renk değişimi oluşmuşsa; yağlı krem sürdüğünüz pamuğu üstünde yumuşak bir şekilde gezdirebilirsiniz.
Yağlı kremle deriye yeniymişçesine parlaklıkta vermiş olursunuz.
Derinin yüzeyinde ciddi hasar varsa, o zaman bunun için özel deri onarımı yapan yerlere başvurmanızı tavsiye ederim.
Deriyi korumak için yüksek ışıktan kaçınmak gerekir. Güneşe fazla maruz kalmaması, derinin rengini ve ömrünü korumak adına önemlidir.
Deri, şıklık açısından bıçak sırtı bir malzemedir ve kullanım dozu çok önemlidir. Tek bir hareketle gayet vamp ya da son derece cool olabilirsiniz. Ben vamp ya da seksi olmayı tercih etmiyorum. Şayet dikkat çekici deri bir parça kullanacaksam, bunun havasını kırmak adına salaş ya da daha günlük parçalarla eşleştirmeye özen gösteriyorum. Kıyafetimde her parça deriyse, bu sefer ayakkabı, çanta gibi aksesuvarlarda sadeliğe gitmeyi tercih ediyorum.
Deri dendiğinde aklıma gelen isim; Anja Rubik. Giydiği her deriyi şahlandıran bir havaya sahip. Müthiş bir kadın.
2015'in ilkbahar-yaz deri renkleri ışıl ışıl olacak. Ana renkler terracota, karamel, portakal, sarı ve beyaz. Ayrıca 'glitter' dediğimiz sedefli derileri hem gündüz, hem de gece rahatlıkla kullanabilirsiniz. Lazer kesim ve perfore detaylar, yine ilkbahar-yaz deri trendlerinde yerlerini koruyacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA