Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Trend modern seyyahlık

Dönem; tarihçi olmayan, rehber olmayan, sosyal medyası ve insan ilişkileri güçlü gezginlerin dönemi.
Dünyanın en kaliteli bavullarından Rimowa'nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği, Travelmodus sitesinin sahibi seyyah yazar Özlem Avcıoğlu'nun tavsiye ettiği kış rotalarını anlattığı davet de modern seyyahlık trendine dikkat çeken etkinliklerden biriydi.
Orada ilgi çekici sohbetin yanısıra bir valizin akıllı telefonlar sayesinde checkin yaptığını öğrendim.
Bluetooth üzerinden check-in bilgilerini valizin üzerinde yer alan ekranda görebiliyorsunuz. Havaalanına gittiğinizde de otomatik check-in bölümüne uğramanız yeterli oluyor.
Bir başka seyyah yazar Demet Cengiz'in USLA'da Devr-i Alem ismini verdikleri etkinlik de dikkat çekici. Bundan sonra her ay 'Bi dünya lezzet' sloganıyla bir ülkenin mutfağına girecekler. Ünlü şef Murat Bozok'un yönetiminde öğrenciler yemek pişirirken, Demet Cengiz de kendi penceresinden seyahat ettiği ülkeleri anlatıyor. İlk ülke Meksika'ydı ve çok iddialı bir mönü karşımıza çıktı. Gelecek ay, Peru olacakmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA