Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Ohne Berater' kimdir?

Önce Milliyet'in haberinden bir bölüm okuyalım: "...Sarı-kırmızılı kulüp, Monaco'lu Juan Poblo Pino'daki pürüzleri de sona erdirdi. Kolombiyalı yıldızın menajeri Ohne Berater ile dün telefonda görüşen Sportif Direktör Adnan Sezgin mutlu sona ulaştı..." Şimdi de 'oenderrr' nick'li ekşisözlük yazarının yorumuna göz atalım: "... 'Ohne Berater' kimdir? Cevabı: Hiç kimse. Anlamı: 'menajeri yok'. Muhtemelen arkadaşların spor servisi, Pinon'un gelişiyle ilgili taraftarın hoşuna gidecek bir senaryo yazmak istedi. Futbolcunun menajeriyle telefonda konuşarak bir senaryo yazdı. Sonra da futbolcunun menajerini bulmak için, bu gibi konularda en geniş veritabanına sahip transfermarkt'de (internet sitesi) baktı. Ne yazık ki, oraya bakan arkadaş Almanca bilmiyordu ve menajerinin karşısında yazan 'Ohne Berater'in anlamını da bilmiyordu." Milliyet'in internetteki spor editörleri de ekşisözlük okurları olsa gerek, bu yorum yayınlandıktan kısa bir süre sonra 'Ohne Berater'i yazıdan silip, haberi şöyle değiştirdiler: "Kolombiyalı yıldızın menajeri ile dün telefonda görüşen Sportif Direktör Adnan Sezgin mutlu sona ulaştı..." Milliyet hatasından kısa sürede döndü ama internetteki haber siteleri birbirlerinden haber kopyalayarak gazetecilik yaptıkları için birçoğunda hâlâ Pino'nun menajeri 'Ohne Berater' gözüküyor. Evet, küçük bir ayrıntı ama Türkiye'deki spor basınının yaşadığı sorunları çok iyi özetliyor. Aslında 'Ohne Berater' fiyaskolarının artış gösterdiği yaz dönemindeki transfer haberlerine bakmak da yeterli.

ASPARAGAS BİR İŞ
Yaz ayları spor basını emekçilerinin yaratıcılıkta sınırları zorladıkları dönemdir. Süper Lig tatile girmiştir, maçlar oynanmıyordur ama onların her gün içlerini doldurmaları gereken ez az dört sayfaları vardır. Ve o sayfalar ne yazık ki, yüzde 50'si gerçekleşmeyen transfer haberleriyle doldurulur. Bir de buna haber atlama tehlikesi eklenince önce Guti Beşiktaş'a transfer edilir ardından da 'Guti bilmecesi', 'Guti transferinde sorun var' başlıkları atılmak zorunda kalınır. Çünkü Guti, "Kulübüm henüz son sözü söylemedi. 25 Temmuz'da Florentino Perez ile bir görüşme yapacağım" demiştir. Her neyse, en azından Guti'nin Beşiktaş'tan teklif aldığı doğrulanmıştır. Peki, ya Robinho'nun, Forlan transferlerine ne demeli!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA