Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rojin müziği bıraksın!

Rojin, Okan Bayülgen için "Irkçı ve aciz" demiş. Sırf kendisini programa çıkarmaktan son anda vazgeçtiği için... Ancak Okan, Rojin'in programa davet edildiğinden bile habersiz! Asistanı kendi kafasına göre hareket edip önce Rojin'i konuk etmiş, sonra da vazgeçilmiş. Rojin'e göre Okan, programında Kürtçe şarkı söylemesinden tırsmış ve böyle bir karar almış. Tabii bu Rojin'in fikri... Bir insan sırf kendi varsayımından yola çıkarak karşı tarafı nasıl ırkçı ilan edebilir? Bir insanı ırkçı ilan etmek bu kadar kolay mı? İptal kararında Okan'ın parmağı olsa bile, bu Rojin'in haklı olduğunu göstermez. Çünkü ortada Okan'ın ırkçı bir tavır aldığına dair en küçük bir delil yok! Okan, belki de Rojin'i o geceki formata uygun bulmadığı için davet etmedi ya da konuk olarak Rojin'in performansından memnun değildi. Yani Okan'ın Rojin'i konuk etmemesi için bir sürü neden olabilir.

AÇILIMDAN EKMEK YİYOR
Sonuçta programın patronu o! İsterse kişisel nedenlerden dolayı, gıcık olduğu için bile Rojin'i davet etmeyebilir. Rojin, şov dünyasına dair bu gerçekleri bilmiyor mu? Tabii ki biliyor ama o, olayları işine geldiği gibi yorumlamak istiyor... Sürekli olarak Kürt kimliği yüzünden ayrımcılığa uğradığını öne sürüyor. Ancak ortada Rojin'in ayrımcılığa uğradığına dair bariz bir olay yok! TRT 6'da kadın programını siyasi tartışma programına dönüştürdü. Yönetimden tepki alınca da "Beni susturmaya çalışıyorlar" deyip ortalığı ayağa kaldırdı. Oysa ondan sadece kadın programı yapması istenmişti! Serdar Turgut vakasında ise mizahi bir yazıyı hiç olmayacak yerlere çekti. Tamam, Turgut o yazıda mizahın sınırlarını zorlamıştı ama bu memleket meselesine dönüştürülecek kadar da sorunlu bir yazı değildi.

POLİTİKAYA ATILSIN
Rojin'in ırkçılıkla suçladığı insanlara bakar mısınız? Okan Bayülgen ve Serdar Turgut! Vallahi ben TRT 6, Turgut ve Bayülgen vakalarını üst üste koyduğumda Rojin'in Kürt kimliğini halkla ilişkiler malzemesi olarak kullandığını düşünmeye başladım. Sürekli bir mağdur edebiyatı yapıyor ama hiç inandırıcı değil! Bu ülkede Rojin'in Kürtçe şarkı söyleyeceği kanallar, siyasi düşüncesini özgürce açıklayabileceği programlar mevcut. Kimse Rojin'in fikirlerini açıklamasına karşı değil. Çok istiyorsa, siyasi programda yapabilir. Son dönemde Rojin'in sanatıyla gündeme geldiğini hatırlıyor musunuz hiç? Rojin'in tek derdi; Kürt açılımının yarattığı ortamda mağdur edebiyatı yapıp gündemde kalmak... Ama bunu yanlış adreste yapıyor. Kendisine acilen politikaya atılmasını tavsiye ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA