Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yıldız'la bira, Eminem ve Tatlıses'le viski iyi gider

İşte yaratıcı fikir diye ben buna derim... Müzik ile kahvenin, sigaranın, özellikle de alkollün arasında derin bir bağ vardır.
Şarap ya da votka içerken dinlediğiniz müzikler arasında dağlar kadar fark vardır değil mi?
Atıyorum; Teoman dinlerken Yağmur Ormanları'ndan kopup gelmişçesine sırıtan bir kokteyl yerine bira ya da daha sert bir şeyler içersiniz... Norah Jones'la şarap iyi gider mesela.

FAZIL SAY'A ŞARAP
Artık hangi içecekle hangi müziğin gideceğine sizin yerinize karar veren yeni bir internet sitesi var:
Drinkify.org
Siteyi sizler için test ettim, mükemmele yakın seçimlerde bulunmuşlar.
Mesela Amy Winehouse'un 'Back to Black'i için bir şişe Cabernet önermişler. Hatta oda ısısında servis edilmesini tavsiye etmişler.
Eminem için viski ama mutlaka sek içmenizi istiyorlar. Madonna için ise buzlu sek votka ve garnitür olarak turşu ile havuç...
Türk müzisyenler de unutulmamış. Fazıl Say için oda ısısında servis edilmek üzere bir şişe kırmızı şarap bence de yerinde bir tercih.
Site o kadar detaylı ki, bazı sanatçılar için kokteyl öneriyor.
Mesela Kenan Doğulu için "Votka, limon suyu ve Monster Energy Drink'i büyük bir kokteyl bardağında yavaşça karıştırıp sunun. Garnitür olarak ananas tercih edebilirsiniz" demişler. Yıldız Tilbe için Brooklyn Lager bira önermişler.
Sitede beni hayal kırıklığına uğratan ise rakının tercih edilmemesi.
Belki de ben yaptığım sanatçı aramalarında rastlayamdım. (Eee o kadar uğraşmışlar tabii ki, kendi markalarını tavsiye edecekler)
Rakı önerirler diye Orhan Gencebay'ı arattım; votka, Nordic Mist ve Jack Daniel's Tennessee Whiskey'den oluşan bir kokteyl önermişler. İbrahim Tatlıses için ise Jack Daniel's...
En azından sertlik derecesini tuturmuşlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA