Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Rektörler flörte karşı mı?

Türkiye'nin saygın üniversitelerinden üç öğretim görevlisi, rektörlerin dünya görüşlerini araştırmak için kapsamlı bir anket düzenlemiş. 89 sorudan oluşan ankete katılım da yüksek olmuş, 64 rektör soruları yanıtlamış.
Ankette iki sonuç dikkatimi çekti. Rektörlerin yüzde 78.9'unun 'üniversitelilerin toplumsal ve siyasi olaylara duyarlı olması gerektiğini' savunması önemli bir sonuç.
2 bin 824 öğrencinin cezaevinde olduğu bir ülkede rektörler sağlam bir duruş sergilemişler. Tabii bu sağlam duruşu, kağıt üzerinde değil, kampüslerde de görmek isteriz. Neyse ki, yeni yasalarla birlikte artık afiş asmak ya da gösteri yürüyüşüne katılmak suç olmayacak. Geç ama olumlu bir adım.

SEVİŞME SAVAŞ!
Yine aynı ankette rektörlerin yüzde 22.8'inin üniversite öğrencilerinin flört etmesini sakıncalı bulması, yüzde 42.1'inin ise flörtü destekliyor olması daha da ilginç bir sonuç!
Flörtü destekleyenlerin oranı yüksek ama bilim ve irfan yuvalarını yönetenlerden yüzde 22.8'inin flörte karşı olması düşündürücü.
Ortaya şöyle bir tablo çıkmış aslında: Devlet ve toplumsal meselelere kafayı yor ama aşk meşk peşinde koşma yani 'Sevişme, savaş!'.
Mutlaka rektörlerin flörte neden karşı oldukları konusunda yeni bir anket düzenlenmeli.
Rektörler acaba öğrencilerin aşk meşk peşinde koşup dersleri aksattıklarını mı düşünüyorlar? Yoksa "Yavrularım, sizi leylekler getirdi" diyen öğretim görevlileri de mi var?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA