Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Lig erken başlasın

Avrupa Kupaları'nda dört takımla yola devam eden Yunanistan; üç takımla mücadele eden Türkiye'den kalan maçlarda bir galibiyet fazla alırsa, UEFA ülkeler sıralamasında üstümüze geçecek.
Ve böylece Türkiye, kritik 12'nci basamağı kaybetmiş olacak. İlk 12'den düşersek; lig şampiyonumuz da, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için ön eleme oynayacak.
Türkiye Kupası şampiyonumuz da Avrupa Ligi'ne doğrudan katılma hakkını kaybedecek.
2015-16 katılımının belirlendiği sıralamayı 11'inci olarak bitirdik.
Yani önümüzdeki sezon için sorun yok ama 2014-15 sonunda oluşacak sıralama, 2016-17 katılımını belirleyecek.
Dolayısıyla Galatasaray'ın en azından UEFA Kupası'nda devam etmesi, Beşiktaş ve Trabzonspor'un da mümkün olan en fazla puanı toplaması gerekiyor. Tabii Yunanistan daha avantajlı; dört takımla yollarına devam ediyorlar.

DAHA İYİ HAZIRLANIRLAR
Süper Lig'in 29 Ağustos'ta başlaması; Avrupa kupalarında genelde ön eleme oynayan takımlarımız için büyük dezavantaj.
Bizim yöneticiler zaten plansız programsız hareket ediyor; transferleri ya son günde ya da Avrupa Kupaları'ndan elendikten sonra yapıyorlar. En taze örnek Beşiktaş; adam gibi bir 10 numara, Arsenal maçından önce transfer edilseydi, belki şu anda Şampiyonlar Ligi'nde iki takımımız olacaktı.
Ligin erken başlaması transferlerin daha önce yapılmasına vesile olabilir. Asıl önemli olan ise; lig erken başladığı için takımlarımız Avrupa kupalarındaki ön eleme maçlarına daha hazır çıkabilirler. Anadolu takımları en azından daha ilk turda havlu atmazlar.
Dünya ve Avrupa şampiyonaları için de grup eleme maçları Eylül ayında başlıyor. Süper Lig'in erken başlaması ve futbolcuların erken form tutması, Milli Takım için de hayati önem taşıyor. İzlanda hezimetinde gördük; biz hazırlık maçlarıyla değil, gerçek puan mücadelesi olduğu zaman form tutuyoruz.
Dünya Kupası'nda öğlen sıcağında maçlar oynandığını unutmayalım.
Süper Lig en azından 15 Ağustos'ta başlamalı, Türk futbolunun geleceği için iki hafta aşırı sıcakları idare etmeliyiz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA