Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yabancı krizi

Süper Lig'de 5+3 yabancı sınırlaması kalkarsa futbolun kurtulacağını düşünenlere gülüyorum!
Bu nasıl sınırlandırmadır anlamış değilim. Kulüplere sekiz yabancı futbolcu yetmiyorken, yabancı sınırı kalkarsa ne olur?
Türkiye'deki yabancı hayranlığı malumunuz! Cep telefonu değiştirir gibi yabancı futbolcu değiştirir dururuz. Süper Lig kalitesiz yabancı futbolcular pazarına dönüşür. Anadolu takımları siyahi futbolcu çokluğunda Afrikalı kabilelere dönüşür.
Eğer kulüpler dernek statüsünden şirketleşmeye geçmeden, mali disiplinin altına girmeden yabancı sınırlaması kalkarsa; bu futbolun felaketi olur!
Süper Lig, İngiltere'de olduğu gibi sadece milli takımda oynamış futbolcuların transferine izin verildiği bir lige dönüşmeli. Evet, bu şimdilik çok zor ama kademeli olarak bu dönüşüm gerçekleşebilir. Ya da yabancı sınırlaması kalkarsa; kulüplere kendi altyapılarından yetişmiş 7-8 genç futbolcuyu kadroya alma şartı getirilmeli.
Çok garip gelecek ama Milli Takım'ın başarılı olması için Türkiye'de futbol endüstrisinin küçülmesi, yayın gelirlerinin düşmesi gerekiyor. Ancak o zaman starlarımızı yetiştirmek için çabalarız!
Hollanda ve Portekiz'den daha pahalı bir lige sahip olmamız sizce mantıklı mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA