Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Mehmet Pişkin'in intiharı

Düne kadar arkadaşları ve yakınları dışında kimsenin tanımadığı biriydi Mehmet Pişkin.
Geride intihar notu olarak 13 dakika 47 saniyelik bir video bırakıp intihar etti ve tüm Türkiye Pişkin'i tanıdı. Pişkin'in videosunda garip bir huzur vardı; neden intiharı seçtiğini sade ve samimi bir dille anlatmaya çalışıyordu.
Videodaki anahtar sözleri sanırım şunlardı: "Hayatın tatsız taraflarıyla çok başa çıkamadım herhalde. Çünkü nazik, neşeli, eğlenceli, akıl ve ruh olarak böyle bir inceliğe ve derinliğe sahip birisi olmayı çok önemsedim. Ve şu anda bunları korumak ve sağlamak ciddi bir yük haline geldi benim için."

MUTSUZLUK...
Bu acımasız, duyarsız, yoz dünyada elbette akıl ve ruh olarak inceliğe, derinliğe sahip olmaya çalışmak, bunu önemsemek çok zor. Böyle bir erdemde bulunmak aslında mutsuzluğu da beraberinde getirir.

ROMANTİZME DİKKAT!
Özetle Pişkin; milyonlarca insanı şaşırtarak, üzerek, garip duygular içine sokarak bu hayattan ayrıldı. Pişkin, gayet cool bir şekilde intiharın da bir seçenek olduğunu hatırlattı.
Açıkçası, intiharın bir seçenek olarak sunulmasına karşıyım. Çok klişe olacak ama bu hayat her şeye rağmen güzel. Hayatın kötülükleriyle inatlaşarak yaşamak da güzel.
Umarım bu video fenomen olmaz diyeceğim ama çoktan ışık hızıyla yayıldı bile. Bari bundan sonra Pişkin'le ilgili yorum yaparken intiharı romantizm sosuna bulayıp yüceltmenin tehlikeli olduğunu hatırlayalım.

İntihara meyilli insanların ve duygusal yönden kırılgan ergenlerin olduğunu unutmayalım...

İŞTE MEHMET PİŞKİN'İN İNTİHAR VİDEOSU

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA