Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Korsanda kayırmaca

Korsan mafyası görselliğe çok önem veriyor aslında. Filmlerin orijinal kayıtlarına ulaşmaya çalışıyorlar. Genelde dünyada, Türkiye'den önce vizyona girmiş yabancı filmlerin korsanını çıkarıyorlar. Özellikle Oscar töreni yaklaşırken, tüm Oscar adayı filmlerin orijinal kalitedeki korsanları piyasaya düşmüş oluyor. Yerli yapımlarda ise, filmin DVD'sinin çıkmasını bekliyorlar. Çünkü artık sinemada kaçak çekilmiş, kameranın sürekli oynadığı, görüntü ve ses kalitesi düşük filmleri kimse izlemiyor.

ALIP VEREMEDİK LERİ NE?
Ama ne hikmetse, Cem Yılmaz'ın filmleri vizyona girdikten iki-üç hafta sonra korsan piyasasına düşüyor. İlginçtir; Şahan Gökbakar'ın, Yılmaz Erdoğan'ın ve Ata Demirer'in filmleri ise; orijinal DVD'leri çıktığı zaman korsana düşüyor. Bu isimler; filmleri vizyondayken korsanı çıkmadığı için zarar etmiyor. Bu korsancıların, Cem Yılmaz'la bir alıp veremediği var ama ne?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA