Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu IŞİD belgeseli kaçmaz

Bir yıl önce IŞİD'in adını bile bilmezdik, şimdi ne hikmetse TV'ye her çıkan IŞİD uzmanı oldu! Madem bu kadar IŞİD uzmanı vardı, daha önce neden kimse bahsetmedi bu örgütten? Bizdeki siyaset uzmanları, sinema eleştirmenleri gibi film vizyona girdiğinde yorum yapıyor.
IŞİD'le ilgili anlatılanlar da kafa kesme video'larının yarattığı algının etrafında dönüp dolaşıyor. Memlekette haber kanalı enflasyonu yaşanıyor ama bir kanal da çıkıp IŞİD'le ilgili kapsamlı bir belgesel yayınlamıyordu.
Neyse ki 24 TV güzel bir yayıncılık refleksi gösterdi; yarın saat 21.15'te 'IŞİD'in Doğuşu' (Losing Iraq) belgeselini yayınlayacaklar.

AMERİKA 'NIN YANLIŞLARI
Belgeselde, Amerika'nın Irak'tan çekildikten sonra geride bıraktığı vahim tablo ele alınıyor.
Dönemin politikacıları, başta çuvalcı General David Patreus olmak üzere komutanları, Bush yönetiminin Ulusal Güvenlik Ajansı başkanı ve dönemin CIA Başkanı olmak üzere, Irak işgalinde görev alan birçok önemli isim; belgeselde Amerika'nın Irak'ta yaptığı yanlışları göz önüne seriyor.
Bu yanlışların bölge halkını nasıl kızdırdığını, Amerika'ya yönelik nefreti nasıl artırdığını tüm çıplaklığıyla anlatan bu isimler, terör örgütü IŞİD'in bu hatalar nedeniyle doğmuş olabileceğine dikkat çekiyor.
Amerikan PBS Televizyonu'nun efsanevi haber programlarından 'Frontline' tarafından hazırlanan belgesele imdb'den baktım; izleyici notu 10 üzerinden 8.1. Bu, bir belgesel için çok yüksek bir not. IŞİD'in nasıl ortaya çıktığını, onu yaratan politikaları ve bölgesel şartları merak ediyorsanız, bu belgeseli kaçırmayın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA