Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Asansörlere dikkat

Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) bulunduğu apartmanın asansörü, can güvenliği riski taşıdığı için merkez Yakutiye Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.
'Terzi kendi söküğünü dikemez' derler ya; TSE yetkilileri de insanları güvensiz asansörlere karşı uyarıyordu ama kendi asansörlerini kontrol etmeyi unutmuşlar. En azından TSE yetkilileri, tehlike taşıyan asansörlere kendi binalarında bile tolerans gösterilmeyeceğini göstermiş oldular.

YÜZDE 70'İ GÜVENSİZ

Avrupa Birliği mevzuatları gereği asansörlerin yeniden kontrolü yasal zorunluluk haline geldi. Zabıtalar, tüm Türkiye'de asansörleri tek tek gözden geçirip kırmızı, yeşil vs. diye etiketler yapıştırıyorlar. Eğer kırmızı etiketli asansöre binerseniz yaşanacak kazadan siz de sorumlusunuz! Örneğin bizim apartmandaki asansör bu yeni uygulama yüzünden yenilendi. Şimdi asansörün denetlenip zabıtalardan geçer not almasını bekliyoruz.
Güzel bir uygulama; bütün asansörler gözden geçirilmeli. Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği, Türkiye'deki asansörlerin yüzde 70'inin güvensiz seviyede olduğunu açıklamıştı. Bir şey olmaz demeyin; eğer oturduğunuz apartmanda asansör varsa kontrol ettir

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA