Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bana amca dediler

Anadolu Hayat Emeklilik'in 'Bana amca dediler' sloganlı reklam filmini her izleyişimde gülüyorum. Çocuk "Topu atar mısın amca?" diye bağırdığında fonda beliren arabesk melodiyle birlikte oyuncunun "Amca mı? Bana amca amca dediler" diye acıklı bir şarkıya başlaması çok komik. "Döndüm baktım resmen bana dediler" derken oyuncunun yüz ifadesi müthiş. Bu reklamın kadın versiyonu; 'Bana teyze dediler' de çok komik.
Son dönemde Türk televizyonlarında yayınlanmış en matrak reklam filmi bu herhalde. Bir de Anadolu Sigorta'nın 'Street fighter aduketli' reklamı vardı, o da yaratıcı, komik ve zekice hazırlanmıştı. Bu reklamları aynı ajans hazırlıyor herhalde.
'Bana amca dediler', 'Bana teyze dediler' reklamlarının izleyiciyi çok eğlendirdiği ortada. Birçok yerde insanların bu reklamdan bahsederken görüyorum.
Yalnız bu reklamı izledikten sonra insanlar yaşlılığını düşünüp hemen kendilerine bireysel emeklilik poliçesi alırlar mı, şüpheliyim.
Eğer amaç sadece markanın bilinirliğini artırmak, akılda kalmak ve pozitif imaj yaratmaksa ise, reklam misyonunu yerine getiriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA