Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şimdi platını düşünsün

Aziz Yıldırım, yeniden görülen şike davasında dört sayfalık savunma yaptı. "Polis roman yazdı. Ergenekon'a bağladılar.
Ergenekon, Balyoz gibi bu da bir operasyon" dedi.
Eğer 3 Temmuz soruşturmasının ve şike davasının operasyon olduğu ortaya çıkarsa, ki bu ihtimal yüksek, o zaman ne olacak?
3 Temmuz 2011'den beri hep 'Yargı süreci devam eden bir takım cezalandırılamaz' diye yazdık. Ne yazık ki, Fenerbahçe cezalandırıldı, ilk etapta Avrupa'ya gönderilmedi. Dava sonuçlanınca cezalar ağırlaştırıldı. Sonuçta Fenerbahçe üç yıl Avrupa Kupaları'na katılamadı. Ama başta Yıldırım olmak üzere Fenerbahçeliler şike davasında geri adım atmadı; sonuna kadar mücadele ettiler ve en sonunda yeniden yargılanma hakkını elde ettiler.

TARİHİN EN AĞIR CEZASI

Şimdi, Yıldırım'ın deyimiyle; 3 Temmuz soruşturmasında polisin roman yazdığı ve bu romanın Ergenekon'a bağlandığı ortaya çıkarsa ne olacak? Mehmet Ali Aydınlar hem kendini, hem de Türkiye Futbol Federasyonu'nu yakmış olmayacak mı? Fenerbahçe'yi Avrupa'ya göndermeyerek büyük bir hata yaptı. Eğer Fenerbahçe yeniden görülen şike davasını kazanırsa, Futbol Federasyonu büyük bir tazminat ödemek zorunda.
UEFA, Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne göndermeme kararını Aydınlar'a aldırarak kurnazlık yapmıştı ama onların da başı derde girebilir! Eğer Fenerbahçe şikeden aklanırsa, UEFA da Fenerbahçe'nin zararını karşılamak zorunda kalabilir! Çünkü yargı süreci devam ederken Fenerbahçe'ye futbol tarihinin en ağır cezasını kestiler. Şimdi UEFA Başkanı Platini düşünsün!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA