Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sekiz aylık hamile mi!

Fotoğrafta gördüğünüz yaşam koçu Şeyda Coşkun sekiz aylık hamileyse, ben de İngiltere kraliçesiyim! Coşkun "Sürekli yürüyor ve yüzüyorum. İstediğimi de yiyorum, yiyecek kısıtlamam yok" demiş. Şimdi reklamları okudunuz! Ee bir yaşam koçu başka ne der... Elbette çocuğun sağlığını en çok annesi düşünür. Uzmanlar, 'Hamilelik sürecinde dengeli kilo alın' diyor ama Coşkun'un bu kadar zayıf olması abartılı bir durum değil mi?
Medyada genelde ünlü kadınların hamilelik sürecini fazla kilo almadan geçirmesi haber oluyor ya da doğumdan bir-iki ay sonra 'Bütün kilolarından kurtuldu' başlıkları atılıyor. Hamile kadınlarının kilo almaması sanki büyük bir marifetmiş gibi sunulması bence sakıncalı.
Bu haberlerle hem şişmanlayan birçok hamile kadının morali bozuluyor, hem de 'hamilelikte fazla kilo alınmaz' gibi yanlış algı yaratılıyor. Bebeğin sağlıklı doğması için annenin kilo alması gerekiyor, onu en az dokuz ay emzirmesi için de doğumdan sonra da radikal kilo kayıpları yaşamaması şart.
Hadi onlar kariyer takıntıları yüzünden bebeklerinin sağlığını düşünmüyor, bari anneliği kutsal bir görev kabul eden ve bunun için hem bedenen, hem de ruhen büyük fedakarlık gösteren kadınların kafasını karıştırmayalım, medyada yanlış rol modelleri yaratmayalım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA